Tajemství udíren Bradley spočívá v chuti schované v dřevěných briketkách Bradley. Při jejich výrobě jsou použity piliny z tvrdých druhů dřeva. Tyto piliny jsou slisovány dohromady za správné hustoty při přesně kontrolovaném tlaku. Chuť uzených pokrmů se výrazně liší podle toho, který druh dřeva byl použit. Jabloňové briketky dodají sladší a jemnější chuť kouře, která je velmi vhodná pro uzení drůbežího masa, zvěřiny a sladkovodních ryb.
Udírna Bradley spaluje jednu briketu po dobu 20 minut. Produkuje přitom čistou chuť dřeva v chladném kouři. Jakmile je jedna briketa douzena, generátor kouře ji automaticky odsune do misky s vodou, čímž zabrání nežádoucímu přepalování popela. Následně si ze zásobníku natáhne další briketu, čímž automaticky udržuje proces uzení v chodu.
Při spalování briket nevzniká hoření, a tím je zachována ryzí chuť vybraného dřeva. Pokud by došlo k vyšší teplotě spalování dřeva, začaly by vznikat nežádoucí plyny a zplodiny z hořících pryskyřic. K tomuto ovšem v udírnách Bradley nedochází, takže nemusíte mít obavu, že by tyto nežádoucí jevy narušily dokonalou chuť vašich uzených pokrmů.
- sladší a jemnější chuť kouře
- z prvotřídního dřeva
- uzení bez nežádoucích plynů a zplodin