Tajemství udíren Bradley spočívá v chuti schované v dřevěných briketkách Bradley. Při jejich výrobě jsou použity piliny z tvrdých druhů dřeva. Tyto piliny jsou slisovány dohromady za správné hustoty při přesně kontrolovaném tlaku. Chuť uzených pokrmů se výrazně liší podle toho, který druh dřeva byl použit. Každá z 5 variací briketek dodá příjemnou chuť, která se hodí zejména k uzení hovězího, vepřového, jehněčího masa, drůbeže, ryb, zeleniny a sýrů.
Udírna Bradley spaluje jednu briketu po dobu 20 minut. Produkuje přitom čistou chuť dřeva v chladném kouři. Jakmile je jedna briketa douzena, generátor kouře ji automaticky odsune do misky s vodou, čímž zabrání nežádoucímu přepalování popela. Následně si ze zásobníku natáhne další briketu, čímž automaticky udržuje proces uzení v chodu.
Při spalování briket nevzniká hoření, a tím je zachována ryzí chuť vybraného dřeva. Pokud by došlo k vyšší teplotě spalování dřeva, začaly by vznikat nežádoucí plyny a zplodiny z hořících pryskyřic. K tomuto ovšem v udírnách Bradley nedochází, takže nemusíte mít obavu, že by tyto nežádoucí jevy narušily dokonalou chuť vašich uzených pokrmů.
- příjemnou chutí olše, jabloně, hickory, javoru a mesquite
- atraktivní sada 5 druhů dřeva
- z prvotřídního tvrdého dřeva
- uzení bez nežádoucích plynů a zplodin