Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Vepřové maso ve vlastní šťávě 500 g Wiberg

Koření na výrobu 25 kg masa ve vlastní šťávě.

Skladem
361,00 Kč
322,32 Kč bez DPH
(72,20 Kč/100g)
Ihned k odeslání

Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 342,95 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
TIP S tímto produktem souvisí další příslušenství. Mrkněte se
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Kořenící, zahušťovací a technologický přípravek na výrobu vepřových konzerv.

Informace o produktu

Použití:

na výrobu cca 25 kg vepřových konzerv

Dávkování:
20 g kořenícího přípravku + 10 až 12 g rychlosoli na 1 kg díla
Recept na e-mail:
ano
Složení:

aroma, zahušťovadlo Karagenan, koření, sůl jedlá, antioxidant Askorban sodný, extrakt z droždí, olej řepkový

Skladování:
v suchu bez přímého slunečního svitu a tepelného zdroje
Baleno:
sáček
Hmotnost:
500 g
Původ:
Německo

Recepty

Ingredience Postup přípavy …

Ingredience
Postup přípavy

Vepřové maso ve sklenicích

Vychutnejte si lahodnou chuť domácího vepřového masa ve vlastní šťávě. S kořenící směsí od Wiberga si do sklenic připravíte „vepřovku“, kterou budete milovat.

Suroviny:

8,0 kg Vepřové maso (vepřová plec, nebo méně tučná krkovice)
2,0 kg Voda do 2°C (vychlazená, nebo s ledem)
_______________________________________
10 kg celkem

 

Přísady na 10 kg suroviny (dávkování přísad je na 1 kg, nutno násobit množstvím suroviny, včetně vody):

100 g Rychlosoli (10 g na 1 kg masa včetně vody)  

200 g Vepřové maso Wiberg (kořenící, zahušťovací a technologický přípravek, 20 g na 1 kg masa včetně vody)

Obaly:

Sklenice na zavařování, doporučujeme objem 440720 ml.

Výroba:

Vychlazené vepřové maso nakrájíme, nebo pomeleme na požadovanou hrubost. V případě požadavku na dobrou roztíratelnost, doporučujeme hrubost 6 až 8 mm. Ve studené vodě důkladně rozpustíme rychlosůl, poté ve vodě s rychlosolí, rozpustíme kořenící přípravek. S připraveným lákem, bez zbytků rychlosoli a kořenící přípravku, zalijeme připravené maso, důkladně promícháme a necháme v chladu 15 minut odležet. Po odležení maso promícháme a plníme rovnoměrně do sklenic cca 2 až 3 cm pod okraj. Sklenice uzavřeme a tepelně opracujeme dle postupu níže.

Opracování:

Sklenice vložíme do studené vody, zahřejeme na 100°C a vaříme minimálně 2 až 4 hodiny. Čím déle sklenice vaříme, tím dosáhneme sice delší trvanlivosti, ale vytrácí se chuť a barva masa. Pro trvanlivost 3 měsíců, je dostačující doba vaření 2 hodiny. Po odvaření sklenice ihned vychladíme, aby nám nedošlo k popraskání sklenic, pomalým připouštěním studené vody do nádoby, v které jsme odvářeli. Po vychlazení skladujeme v chladu a temnu nejlépe do 3°C.

Příslušenství

arrow-right
arrow-left

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...