Kořenící, kutrovací a technologický přípravek pro výrobu masných výrobků a použití v potravinách.
-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Špekáčky kombi 500 g Wiberg
Koření na výrobu 53 kg masných výrobků tepelně opracovaných.
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Balíček na výrobu špekáčků
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Nakupujete u nás, protože
Popis produktu
Informace o produktu
na výrobu cca 53 kg špekáčků
stabilizátor Polyfosforečnany, sůl jedlá, extrakty koření na nosiči dextróze, antioxidant Kyselina askorbová, aroma, regulátor kyselosti Kyselina citrónová, extrakt kvasnicový, krevní barvivo vepřové, barvivo Kyselina karmínová, olej řepkový
Další informace
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota: | 604 kJ / 142 kcal |
Tuky: | 1,0 g |
-Z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,23 g |
Sacharidy: | 29,3 g |
-Z toho cukry: | 28,9 g |
Vláknina: | 0,0 g |
Bílkoviny: | 1,2 g |
Sůl (podle nařízení( EÚ č. 1169/2011 x 2,5): | 53,57 g |
Sodík: | 21,43 g |
Recepty
Vyrobte si šťavnaté špekáčky v přírodním střívku.
Ingredience
Postup přípavy
Recept na tradiční špekáčky
Vyrobte si šťavnaté domácí špekáčky v přírodním střívku.
Suroviny:
2,4 kg Hovězí ořez
2,0 kg Vepřový ořez tučnější
2,0 kg Vepřový lalok
2,0 kg Vepřové sádlo na vložku
1,6 kg Led
Celkem 10 kg
Přísady na 1 kg díla: nutno násobit množstvím suroviny
13 g Rychlosoli (kořenící přípravek obsahuje sůl jako nosič aromat)
10 g Špekáčky kombi Wiberg (kořenící, kutrovací a technologický přípravek)
Obaly:
Střeva hovězí nebo vepřová v kalibru 40/43 nebo 43/46.
Výroba:
Vychlazený a pomletý hovězí a vepřový ořez cca na 3 mm, přísady a polovinu ledu vložíme do kutru a kutrujeme na teplotu 6 až 8°C. Přidáme vychlazené a pokrájené laloky, zbytek ledu a kutrujeme do vzniku jemného díla na teplotu 12°C. Na konci kutrování vsekneme do díla na požadovanou mozaiku dobře vychlazené a pokrájené sádlo. Naplníme do střev a tepelně opracujeme.
Opracování:
Připravené špekáčky vložíme do vyhřáté udírny zhruba na 72°C a udíme k zabarvení lehce dozlatova po dobu 2 až 3 hodin. Po požadovaném zabarvení špekáčky z udírny vyndáme a vložíme na odvaření do hrnce s teplou vodou cca 72 °C a necháme odvářet po dobu 1 hod. Po odvaření špekáčky ihned vychladíme, nejlépe napuštěním studené vody do hrnce, ve kterém jsme odvářeli. Teplotu při uzení a vody při odváření neustále hlídáme mezi 70 až 75°C.
Příslušenství
Hovězí střeva 40/43 IA svazek 30 m
Hovězí střeva na točený salám a špekáčky.
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Vepřová střeva 42/44+ IAA svazek 91,4 m
Vepřová střeva na točený salám a špekáčky.
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Provázek řeznický číslo 4 bílý 100 g DE
Potravinářský motouz na vázání špekáčků, ptáčků, rolád, atd.
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Rychlosůl s jódem 1 kg
Sůl (tzv. rychlosůl, praganda, nakládací sůl) na výrobu masných výrobků.
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Vepřová střeva 40/42 IAA svazek 91,4 m
Vepřová střeva na točený salám a špekáčky.
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Provázek řeznický číslo 4 bílý 250 g CZ
Potravinářský motouz na vázání špekáčků, ptáčků, rolád, atd.
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Provázek řeznický číslo 2 bílý 250 g DE
Potravinářský motouz na vázání špekáčků, ptáčků, rolád atd.
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.