Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Špekáčky kombi 500 g Wiberg

Koření na výrobu 53 kg masných výrobků tepelně opracovaných.

Skladem Sleva
(-15%) 173,00 Kč
146,00 Kč
130,36 Kč bez DPH
(29,20 Kč/100g)
Ihned k odeslání

Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 138,70 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
TIP S tímto produktem souvisí další příslušenství. Mrkněte se
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Kořenící, kutrovací a technologický přípravek pro výrobu masných výrobků a použití v potravinách.

Informace o produktu

Použití:

na výrobu cca 53 kg špekáčků

Dávkování:
9,3 g kořenícího přípravku + 13 g rychlosoli na 1 kg díla
Chuť a vůně:
pikantní
Recept na e-mail:
ano
Složení:

stabilizátor Polyfosforečnany, sůl jedlá, extrakty koření na nosiči dextróze, antioxidant Kyselina askorbová, aroma, regulátor kyselosti Kyselina citrónová, extrakt kvasnicový, krevní barvivo vepřové, barvivo Kyselina karmínová, olej řepkový

Skladování:
v suchu bez přímého slunečního svitu a tepelného zdroje
Barva:
oranžová
Baleno:
sáček
Hmotnost:
500 g
Původ:
Německo

Další informace

Výživové hodnoty na 100 g

Energetická hodnota:604 kJ / 142 kcal
Tuky: 1,0   g
-Z toho nasycené mastné kyseliny: 0,23 g
Sacharidy: 29,3 g
-Z toho cukry: 28,9 g
Vláknina:   0,0 g
Bílkoviny:   1,2 g
Sůl (podle nařízení( EÚ č. 1169/2011 x 2,5):53,57 g
Sodík:21,43 g

Recepty

Vyrobte si šťavnaté špekáčky v přírodním střívku.

Ingredience
Postup přípavy

Recept na tradiční špekáčky

Vyrobte si šťavnaté domácí špekáčky v přírodním střívku.

Suroviny:

2,4 kg Hovězí ořez
2,0 kg Vepřový ořez tučnější
2,0 kg Vepřový lalok
2,0 kg Vepřové sádlo na vložku
1,6 kg Led

Celkem 10 kg

Přísady na 1 kg díla: nutno násobit množstvím suroviny

 13 g Rychlosoli (kořenící přípravek obsahuje sůl jako nosič aromat)

 10 g Špekáčky kombi Wiberg (kořenící, kutrovací a technologický přípravek)

Obaly:

Střeva hovězí nebo vepřová v kalibru 40/43 nebo 43/46.

Výroba:

Vychlazený a pomletý hovězí a vepřový ořez cca na 3 mm, přísady a polovinu ledu vložíme do kutru a kutrujeme na teplotu 6 až 8°C. Přidáme vychlazené a pokrájené laloky, zbytek ledu a kutrujeme do vzniku jemného díla na teplotu 12°C. Na konci kutrování vsekneme do díla na požadovanou mozaiku dobře vychlazené a pokrájené sádlo. Naplníme do střev a tepelně opracujeme.

Opracování:

Připravené špekáčky vložíme do vyhřáté udírny zhruba na 72°C  a udíme k zabarvení lehce dozlatova po dobu 2 až 3 hodin. Po požadovaném zabarvení špekáčky z udírny vyndáme a vložíme na odvaření do hrnce s teplou vodou cca 72 °C  a necháme odvářet po dobu 1 hod. Po odvaření špekáčky ihned vychladíme, nejlépe napuštěním studené vody do hrnce, ve kterém jsme odvářeli. Teplotu při uzení a vody při odváření neustále hlídáme mezi 70 až 75°C.   

Příslušenství

arrow-right
arrow-left

Naposledy jste prohlíželi

Špekáčky kombi 500 g Wiberg

Špekáčky kombi 500 g Wiberg

(-15%) 173,00 Kč
146,00 Kč
arrow-up
Čekejte prosím...