Nové koření má palčivou, příjemně kořennou a mírně nasládlou chuť, používá se především do polévek, omáček a marinád. Je vhodné k dochucení ryb a dalších druhů mas, přidává se také do sladkého pečiva, pudinků a cukroví.
-
Tipy na vánoční dárky
nav-right - Dárkové poukazy
-
Herold pro Vás
nav-right -
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Nové koření celé 50 g
Vhodné do polévek, omáček, marinád a k nakládání okurek.
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Nakupujete u nás, protože
Popis produktu
Informace o produktu
do pikantních omáček, paštik, rosolů, na nakládání zeleniny, okurek, do rybích marinád, pod zvěřinu
Recepty
Máte doma hodně paprik a nevíte, co s nimi? Připravte si doma tuto obědovou klasiku.
Ingredience
Postup přípavy
Postup:
Mleté maso, zchladlou rýži, cibuli, česnek, vejce, sůl a koření promíchejte v míse. Nejlépe rukama, aby se všechny přísady dokonale prolnuly. Z paprik odřízněte vršky i se stopkou (nevyhazujte) a zbavte je semen a osemení.
Masovou směsí důkladně naplňte papriky a přiklopte odříznutými vršky. Pak je vyskládejte do vymazaného pekáčku, velmi mírně podlijte, poklaďte hoblinami másla a pečte při 180 °C zhruba 20 minut.
Mezitím udělejte omáčku. Na lžíci másla nechte zesklovatět cibulku, po chvíli přisypejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte skořici, asi minutu až dvě opékejte, vhoďte bobkové listy a nové koření celé, chvíli opékejte, vlijte passatu a po 3 minutách i vývar. Chvíli vařte. V hrnečku mléka rozmíchejte mouku a pak vlijte k omáčce. Vařte 15 minut do zhoustnutí. Omáčku dochuťte solí, cukrem a citrónovou šťávou a vložte do ní upečené papriky.
Pro 4 až 6 osob:
- 6 zelených podlouhlých paprik
- 1/2 kg mletého hovězího masa
- 1 hrnek vařené rýže
- 1 cibule, nasekaná nadrobno
- 2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
- 1 až 2 vejce
- sůl
- majoránka
- mletý pepř
- mleté nové koření
Na omáčku:
- 1 lžíce másla
- 1 cibule, nadrobno nasekaná
- 3 lžičky krupicového cukru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 3 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 1 větší krabička passaty
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 hrnek mléka
- 3 až 4 lžíce mouky
- sůl
- cukr
- citrónová šťáva na dochucení