Badyán je nepatrně sladké a výrazně lékořicové, používá se do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně.
-
Akce a slevy
-
Koření a přísady
-
Střeva a síťky
-
Řeznické potřeby
-
Krájení
-
Obalový materiál
-
Řeznické stroje Dadaux
-
Gastro vybavení
-
Kuchyňské potřeby
-
Kuchyňské nádobí
-
Sanita a mytí
-
Pracovní a ochranné pomůcky
-
Udírny Bradley
-
Grily Weber
- Knihy pro řezníky a uzenáře
-
Herold pro Vás
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
Badyán mletý 20 g
Vhodný k dochucení kompotů, povidel a sladkého pečiva.
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.

Badyán celý 20 g
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Nakupujete u nás, protože
Popis produktu
Informace o produktu
do perníků, ovocných kořeněných protlaků, do likérů, cukrovinek. kompotů, polévek, mas atd.
Recepty

Ingredience Postup přípavy …
Ingredience
Postup přípavy
Postup:
Kvásek: odlijeme si trošku vlažného mléka, přidáme trochu cukru rozdrobené droždí a necháme nabobtnat. Z mouky, cukru, změklého másla, zbylého mléka, soli, rozinek, sekaných ořechů, badyánu a předchystaného kvásku vypracujeme nelepivé těsto.
Kynutí a tvarování: Těsto necháme vykynout na teplém místě asi 30 minut. Po vykynutí ho vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme ho na tři stejné části, které vyformujeme do tvaru válečků.
Formování: z válečků upleteme cop.
Formování a pečení: Přendáme na vymazaný plech a necháme ještě chvíli kynout a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme při teplotě 180 ° C po dobu 25 minut.
Zdobení: ořechy vlašské 20 g, rozinky 20 g, cukr práškový 150 g, citronová šťáva 3 PL, voda 1 PL.
Ještě teplou vánočku polijeme citrónovou polevou, kterou si koupíme hotovou nebo si sami vyrobíme: prosátý moučkový cukr, citrónovou šťávu a horkou vodu utřeme do hladka. Posypeme hrubě sekanými ořechy a rozinkami.
Suroviny:
- 500 g mouka polohrubá
- 100 g cukr práškový
- 140 g máslo
- 30 g droždí čerstvé
- 250 ml mléka
- 1 g sůl
- 2 g badyán mletý
- 50 g rozinky
- 50 g ořechy vlašské
Naposledy jste prohlíželi

Badyán mletý 20 g

Majoránka 50 g

Svařené víno 50 g

Hřebíček celý 20 g

Kmín drcený 100 g
