Zázvor mletý, používá se zejména v asijské kuchyni. Má výraznou pryskyřičnou vůni a jeho chuť je lehce štiplavá a slabě ovocná s nádechem citrusu. Dodává příznačnou ostrou svěžest pokrmům z mořských živočichů či sushi. Vynikne v masitých pokrmech, jako je kachna, drůbeží nebo vepřové maso. Výborný je také k dochucení perníků, rýže, ovocných salátů a kompotů.
-
Tipy na vánoční dárky
nav-right - Dárkové poukazy
-
Herold pro Vás
nav-right -
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Zázvor mletý 50 g
Koření sušené pro použití v potravinách.
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Zázvor mletý 500 g Wiberg
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Zázvor mletý 500 g
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Nakupujete u nás, protože
Popis produktu
Informace o produktu
na hovězí pečeně, do paštik, rosolů, kečupů, na oblíbené zázvorky a kořenění zákusků, do polévek a jídel z masa nebo ryb, do fazolové, bramborové a ovocné polévky, do nálevu na nakládání tykve, okurek a ovoce, do ovocných salátů a pečiva
Recepty
Koblihy z kynutého těsta usmažené v oleji dozlatova, po usmažení obalené v zázvorovém cukru.
Ingredience
Postup přípavy
Postup:
Nejprve udělejte zázvorový cukr: moučkový cukr přesypejte do mísy a opatrně, ale důkladně promíchejte s muškátovým oříškem a mletým zázvorem.
Droždí, 1 1/2 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru dejte do velké mísy, postavte ji na 10 minut na teplé místo a nechte vzejít kvásek. Přidejte máslo, mouku, muškátový oříšek , vejce a zbylý cukr a vařečkou hněťte do lepivého těsta. Přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a prohněťte dohladka. Pak těsto položte do mísy vytřené olejem, překryjte utěrkou a nechte 3/4 hodiny kynout, aby zdvojnásobilo objem.
Poté těsto znovu prohněťte a rozválejte do centimetr silného plátu. Kulatým vykrajovátkem o průměru 6 až 8 cm vykrájejte 10 koleček. Každé nožíkem šestkrát nařízněte od středu k okraji. Poté nechte koblihy ještě 1/2 hodiny kynout. Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci a pak v něm z obou stran dozlatova osmažte koblihy. Nechte je okapat na papírových utěrkách a obalte je nebo poprašte zázvorovým cukrem.
Na 6 až 8 koblih:
- 2 lžičky sušeného droždí
- 125 ml vlažného mléka
- 2 lžíce krupicového cukru
- 50 g másla, rozehřátého
- 335 g hladké mouky
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 2 vejce
- slunečnicový olej
Na zázvorový cukr
- 55 g moučkového cukru
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 lžička mletého zázvoru