Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku
Nakupujete u nás, protože
Rychlé a spolehlivé dodání
Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
Více než 99% produktů ihned k dispozici
Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK
Popis produktu
Střevo přírodní vepřové šlemované, pro výrobu masných výrobků.
Jedná se sice o vyčištěná střeva, ale vzhledem k tomu, že se jedná o živočišný produktu, upozorňujeme na specifické aroma střívek. Proto doporučujeme přírodní střeva vybalit ze sáčku (střeva v sáčku nedýchají) a nechat 24 hodin na sucho vydýchnout.
Před zpracováním doporučujeme přírodní střeva solená vybalit ze sáčku a nechat 24 hodin na sucho vydýchnout (střeva v sáčku nedýchají, po vybalení mohou mít svůj specifický zápach).
Den před plněním střeva opláchneme ve studené vodě od soli a namočíme na 24 hodin do studené vody. U střev lákovaných, tento krok přeskočíme. Před narážením namočíme střeva minimálně na 1 hodinu do vlažné vody, svazek rozebereme a opět namočíme do vlažné vody. Po této přípravě můžeme začít narážet (plnit). Hovězí střeva doporučujeme po tomto rozvlažení propláchnout. V případě špejlování střev, aby nedošlo k úplnému rozmáčení střev z důvodu krájení a špejlování, doporučujeme tuto dobu zkrátit. Střeva opláchneme od soli, namočíme na 1 hodinu do vlažné vody, svazek rozebereme, střeva nakrájíme na požadovanou délku a zašpejlujeme. Po zašpejlování střeva namočíme na 2 hodiny do vlažné vody a narážíme (plníme).
Zbylé střeva osolíme kuchyňskou solí a necháme vykapat. Poté je přesolíme a vložíme do nádoby, kterou dáme do chladu. Doporučená teplota na dlouhodobé skladování je do 10 °C. Několika denní překročení doporučené skladovací teploty (transport, příprava před výrobou) neovlivní zdravotní nezávadnost a kvalitu střev.
Důležité:
Přírodní střeva vždy namáčejte pouze do vlažné vody, nikdy do horké, nebo vařící, hrozí spaření střev a tím ztráta pevnosti. Při odváření jitrnic a jelit, aby nedošlo k popraskání střev, hlídejte teplotu do 80 °C.
Informace o produktu
Výroba:
Paštika, Salámy
Spotřeba střeva:
cca. 2 kg díla
Délka:
25 cm
Skladování:
dlouhodobě do 10°C
Baleno:
sáček
Hmotnost:
0.05 g
Původ:
Čína
Další informace:
plnící vstup do měchýře cca 2 cm
Další informace
Střeva jsou uchovávána v chlazeném skladu s doporučenou teplotou na skladování. Stav skladu a zásob podléhá pravidelné kontrole Krajské veterinární správy. Naše firma má zavedený systém kontroly kritických kontrolních bodů tzv. HACCP.