Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku
Nakupujete u nás, protože
clockRychlé a spolehlivé dodání
truck2Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
houseVíce než 99% produktů ihned k dispozici
handDodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK
Popis produktu
Střevo přírodní vepřové šlemované a osolené, pro výrobu masných výrobků.
Jedná se sice o vyčištěná a osolená střeva, kdy sůl působí konzervačně, ale vzhledem k tomu, že se jedná o živočišný produktu, upozorňujeme na specifické aroma střívek. Proto doporučujeme přírodní střeva solená vybalit ze sáčku (střeva v sáčku nedýchají) a nechat 24 hodin na sucho vydýchnout.
Před zpracováním doporučujeme přírodní střeva solená vybalit ze sáčku a nechat 24 hodin na sucho vydýchnout (střeva v sáčku nedýchají, po vybalení mohou mít svůj specifický zápach).
Den před plněním střeva opláchneme ve studené vodě od soli a namočíme na 24 hodin do studené vody. U střev lákovaných, tento krok přeskočíme. Před narážením namočíme střeva minimálně na 1 hodinu do vlažné vody, svazek rozebereme a opět namočíme do vlažné vody. Po této přípravě můžeme začít narážet (plnit). Hovězí střeva doporučujeme po tomto rozvlažení propláchnout. V případě špejlování střev, aby nedošlo k úplnému rozmáčení střev z důvodu krájení a špejlování, doporučujeme tuto dobu zkrátit. Střeva opláchneme od soli, namočíme na 1 hodinu do vlažné vody, svazek rozebereme, střeva nakrájíme na požadovanou délku a zašpejlujeme. Po zašpejlování střeva namočíme na 2 hodiny do vlažné vody a narážíme (plníme).
Zbylé střeva osolíme kuchyňskou solí a necháme vykapat. Poté je přesolíme a vložíme do nádoby, kterou dáme do chladu. Doporučená teplota na dlouhodobé skladování je do 10 °C. Několika denní překročení doporučené skladovací teploty (transport, příprava před výrobou) neovlivní zdravotní nezávadnost a kvalitu střev.
Důležité:
Přírodní střeva vždy namáčejte pouze do vlažné vody, nikdy do horké, nebo vařící, hrozí spaření střev a tím ztráta pevnosti. Při odváření jitrnic a jelit, aby nedošlo k popraskání střev, hlídejte teplotu do 80 °C.
Informace o produktu
Výroba:
Klobásy, Fuet
Kalibr střev:
3,4 až 3,6 cm
Kvalita střev:
IAS interní označení
Spotřeba střeva:
2 až 2,5 metru na 1 kg díla (svazek na cca 12 až 14 kg)
Skladování:
dlouhodobě do 10°C
Minimální délka jednoho kusu střeva:
2 metry
Ve svazku:
3 až 5 kusů střev
Svazek:
25 m
Baleno:
sáček
Materiál:
šlemované, solené
Původ:
Česká republika
Další informace
Střeva jsou uchovávána v chlazeném skladu s doporučenou teplotou na skladování. Stav skladu a zásob podléhá pravidelné kontrole Krajské veterinární správy. Naše firma má zavedený systém kontroly kritických kontrolních bodů tzv. HACCP.