Vakuový balicí stroj nerezový, určený pro střední potravinářské provozy, jako jsou řeznictví, kuchyně, hotely, restaurace, jídelny, obchody atd. Vakuové balení zajišťuje prodloužení doby použitelnosti a skladovatelnosti potravin, zachovává původní barvu, vůni a chuť, zajišťuje dokonalé hygienické skladování.
- Průhledný kryt vyrobený z PMMA (plexisklo)
- 2 vkládací desky (PE500, bílá)
- Šikmá vložka pro balení tekutin
- Kryt kompletně vyrobený z CNS (Inox)
- Počet svařovacích lišt 1 x
- Počet komor 1 x
- Výkonná vakuová jednotka s profesionální vývěvou pro vysoký výkon a dobrou spolehlivostí. Tento stroj disponuje širokým svárem pro šíři sáčku do 250cm. Přístroj se vyznačuje jednoduchou manipulací a velmi dobrým zpracování. Ideální poměr cena / výkon. Dvojitá svařovací lišta zajistí ještě lepší a pevnější svár. Stroj umožnuje funkci STOP a také manuální svařování během cyklu.
Proces vakuování potravin v komorové vakuové baličce:
Proces vakuového balení potraviny probíhá tak, že nejprve vakuová balička po nastavenou dobu odsává vzduch z komory a následně zavaří vakuovací sáček. Právě hodnoty doby sání a doby zavaření sáčku lze nastavit podle požadavků a uložit do přednastaveného programu. Podle potřeby si tak nastavíte program pro balení podle typu potraviny.
Ergonomická konstrukce vakuové baličky je uzpůsobená použití v komerčním prostoru, tak aby byla práce a čištění vakuové baličky co nejjednodušší. Díky prolisu dna vakuové baličky lze balit i produkty s vysokým obsahem tekutin. Tekutina tak steče na dno sáčku a nemůže se tak dostat do čerpadla čímž by došlo k poškození baličky.
Samozřejmostí je použití kvalitních komponent, nerezového opláštění a dostatečně výkonného čerpadla pro sání vzduchu.
- Tepelně neopracované potraviny v chladu do 4°C až 3 týdny. Tepelně opracované potraviny v chladu do 4°C až 5 týdnů. Veškeré potraviny při teplotě -18°C až 1 rok.