Skopová střeva ve slaném láku. Střeva jsou při řásnění převlečena, které po přetažení na narážecí trubku narazíte v celku, tím odpadá pracné navlékání střev na narážecí trubku.
Střeva dodávany v řeznické přepravce E2, kterou je možno vyměnit, nebo nutno zakoupit.
Kalibr střev: | 21/23 |
Kvalita střev: | IAS |
Na trubce nařásněno: | 22 až 24 metrů |
Baleno: | 25 svazků, není možno dělit |
Doporučujeme: | na párky a vinnou klobásu. |
Spotřeba střev: | cca. 5 metrů na 1 kg díla |
Původ: | Írán |
Přírodní střeva - postup :
Přírodní střeva solená, před zpracováním opláchneme od soli a namočíme na 24 hodin do studené vody. U střev lákovaných, tento krok přeskočíme. Před narážením namočíme střeva minimálně na 1 hodinu do vlažné vody, svazek rozebereme a opět namočíme do vlažné vody. Po této přípravě můžeme začít narážet. Hovězí střeva doporučujeme propláchnout.
Zbylé střeva osolíme kuchyňskou solí, necháme vykapat , přesolíme a vložíme do nádoby a dáme do chladu. Doporučená skladovací teplota na dlouhodobé skladování je do 10°C. Krátkodobé nebo několikadenní překročení, doporučené skladovací teploty, neovlivní zdravotní nezávadnost, nebo kvalitu střev.