Perkelt (maďarsky Pörkölt) je pokrm z masa, který pochází z Maďarska. Toto jídlo je podobné guláši, obsahuje však méně vody a podává se obvykle s přílohou (např. tarhoňa, noky, rýže). Může být připraven jak z hovězího nebo vepřového masa, tak třeba z kuřecího či rybího, případně z jejich směsi.
Dávkování: |
130 g rozmícháme v 1 litru studené vody a převaříme za stálého míchání |
Složení: |
modifikovaný škrob, aroma, rajčatový prášek, rostlinný ztužený tuk, jedlá sůl, kořenící látky, koření, látka zvýrazňující chuť a vůni L-glutaman sodný, Guanylan a Inosinan sodný, barvivo Amoniakový karamel, kvasnicový extrakt, zahušťovadlo Xanthan. |
Použití: |
pro guláše |
Hmotnost: |
1,3 kg |
Původ: |
Německo |
Upozornění pro alergiky na laktózu |
Recept obdržíte na Váš email |