Jednodruhové sušené koření, pro použití v potravinách.
-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Kmín drcený 25 kg
Kmín (Carum carvi) drcený je vhodný na okořenění uzenin, omáček, brambor, hub, chleba, sýrů
Tento produkt již nemáme k dispozici.
Kmín drcený 100 g
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Kmín drcený 5 kg
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Nakupujete u nás, protože
Popis produktu
Informace o produktu
na brambory, zelí, houby, uzenin, při přípravě pečeně, do omáček a polévek, k ochucení slaného pečiva a sýrů.
má prvotřídní větropudné účinky, podněcuje činnost střev a žaludku, čímž uvolňuje zastavené trávení. Ženám pomáhá při menstruačních bolestech a chudokrevnosti.
Kmín je dvouletá bylina. V prvním roce je vysoká dvacet centimetrů, v druhém roce naroste až šedesát centimetrů a do šířky třicet centimetrů. Svěže zelené listy jsou dělené v jemné úkrojky a podobají se listům mrkve. Roste planě na lukách, mezích a pastvinách ve střední Evropě, na Sibiři a v Asii.
Recepty
Kulajda je v naší rodině oblíbeným jídlem, které se vyplatí uvařit ve velkém a přesto nikdy nezbyde.
Ingredience
Postup přípavy
Postup:
Houby očistěte a nakrájejte na středně velké kousky. Máslo rozehřejte v polévkovém hrnci a pak na něm houby 5 minut opékejte, posypejte kmínem, promíchejte, přidejte syrové brambory a zalijte litrem vody. Přidejte nové koření, celý pepř, bobkový list a vařte zhruba 20 minut. Smetanu vyklopte do mističky a rozmíchejte v ní mouku, pak ji vmíchejte do polévky a krátce zahřejte. Podle chuti osolte, okyselte octem a přidejte nasekaný kopr. Nakonec do polévky vyklepněte vejce a nechte je jen 3 až 4 minuty projít varem, potom ji stáhněte z ohně a nechte vejce dojít. Žloutky budou poloměkké a z kulajdy se stane nepřekonatelná polévka.
Pro 4 osoby:
- hrst čerstvých hříbků
- 1 lžíce másla
- 1/2 lžičky kmínu
- 4 větší brambory, oloupané, nakrájené na kostičky
- 2 kuličky nového koření
- 4 kuličky černého pepře
- 2 bobkové listy
- 1 balení zakysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- ocet podle chuti
- čerstvý kopr
- 4 vejce