Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Kmín drcený 25 kg

Kmín (Carum carvi) drcený je vhodný na okořenění uzenin, omáček, brambor, hub, chleba, sýrů

Skladem
Bohužel, zboží již nemáme.

Tento produkt již nemáme k dispozici.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 2 731,25 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Jednodruhové sušené koření, pro použití v potravinách.

Informace o produktu

Použití:

na brambory, zelí, houby, uzenin, při přípravě pečeně, do omáček a polévek, k ochucení slaného pečiva a sýrů.

Dávkování:
dle chuti
Chuť a vůně:
lehce ostrá, velmi aromatická
Využití v léčitelství:

má prvotřídní větropudné účinky, podněcuje činnost střev a žaludku, čímž uvolňuje zastavené trávení. Ženám pomáhá při menstruačních bolestech a chudokrevnosti.

Pěstování:

Kmín je dvouletá bylina. V prvním roce je vysoká dvacet centimetrů, v druhém roce naroste až šedesát centimetrů a do šířky třicet centimetrů. Svěže zelené listy jsou dělené v jemné úkrojky a podobají se listům mrkve. Roste planě na lukách, mezích a pastvinách ve střední Evropě, na Sibiři a v Asii.

Barva:
světlehnědá až hnědá
Baleno:
pytel
Hmotnost:
25 kg
Původ:
Česká republika

Recepty

Kulajda je v naší rodině oblíbeným jídlem, které se vyplatí uvařit ve velkém a přesto nikdy nezbyde.

Ingredience
Postup přípavy
Postup:

Houby očistěte a nakrájejte na středně velké kousky. Máslo rozehřejte v polévkovém hrnci a pak na něm houby 5 minut opékejte, posypejte kmínem, promíchejte, přidejte syrové brambory a zalijte litrem vody. Přidejte nové koření, celý pepř, bobkový list a vařte zhruba 20 minut. Smetanu vyklopte do mističky a rozmíchejte v ní mouku, pak ji vmíchejte do polévky a krátce zahřejte. Podle chuti osolte, okyselte octem a přidejte nasekaný kopr. Nakonec do polévky vyklepněte vejce a nechte je jen 3 až 4 minuty projít varem, potom ji stáhněte z ohně a nechte vejce dojít. Žloutky budou poloměkké a z kulajdy se stane nepřekonatelná polévka.

Pro 4 osoby:

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...