Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Anýz mletý 30 g

Vhodný do do některých druhů chleba, pečiva, kompotů k rybám atd.

Skladem
22,40 Kč
20,00 Kč bez DPH
(74,67 Kč/100g)
Ihned k odeslání

Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 21,28 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Příjemně vonné plody anýzu jsou nepatrně sladké a výrazně lékořicové., používá se do chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí.

Informace o produktu

Použití:

k sypání pečiv, do chleba, k nakládání řepy, nakládané zeleniny, do salátů, olej slouží jako aroma v likérech (anýzovka), cukrovinek, do perníků, zavařování okurek ve sladkokyselém nálevu

Dávkování:
dle chuti
Chuť a vůně:
aromatická vůně, nasládlá, palčivě kořenná chuť
Skladování:
v suchu bez přímého slunečního svitu a tepelného zdroje
Barva:
světle zelená
Baleno:
sáček
Hmotnost:
30 g
Původ:
Egypt

Recepty

Ingredience Postup přípavy …

Ingredience
Postup přípavy
Postup:

Prosátou mouku smícháme s ořechy, citrónovou šťávou a nastrouhanou kůrou, anýzem. Připravíme si kvásek z teplého mléka, cukru a rozdrobeného droždí. Asi po 15 minutách nám kvásek vykyne, pak ho přidáme k mouce, do které ještě přihodíme na kousky nakrájené změklé máslo. Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vyrobíme kuličky, které zploštíme vidličkou, až vzniknou jednotlivé placičky, vyskládáme je na plech pokladený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 15 až 20 minut, po vychladnutí ještě obalíme v cukru.

Suroviny:
  • 280 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 50 g mletých ořechů
  • 10 g droždí
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžička mletého anýzu
  • 1 lžička cukru, šťáva z 1 ks citrónu, moučkový cukr na obalení

Doporučení:
Anýzové cukroví by se mělo nechat odležet alespoň dva týdny.

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...