Příjemně vonné plody anýzu jsou nepatrně sladké a výrazně lékořicové., používá se do chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí.
-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Anýz mletý 30 g
Vhodný do do některých druhů chleba, pečiva, kompotů k rybám atd.
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Nakupujete u nás, protože
Popis produktu
Informace o produktu
k sypání pečiv, do chleba, k nakládání řepy, nakládané zeleniny, do salátů, olej slouží jako aroma v likérech (anýzovka), cukrovinek, do perníků, zavařování okurek ve sladkokyselém nálevu
Recepty
Ingredience Postup přípavy …
Ingredience
Postup přípavy
Postup:
Prosátou mouku smícháme s ořechy, citrónovou šťávou a nastrouhanou kůrou, anýzem. Připravíme si kvásek z teplého mléka, cukru a rozdrobeného droždí. Asi po 15 minutách nám kvásek vykyne, pak ho přidáme k mouce, do které ještě přihodíme na kousky nakrájené změklé máslo. Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vyrobíme kuličky, které zploštíme vidličkou, až vzniknou jednotlivé placičky, vyskládáme je na plech pokladený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 15 až 20 minut, po vychladnutí ještě obalíme v cukru.
Suroviny:
- 280 g hladké mouky
- 140 g másla
- 50 g mletých ořechů
- 10 g droždí
- 2 lžíce mléka
- 1 lžička mletého anýzu
- 1 lžička cukru, šťáva z 1 ks citrónu, moučkový cukr na obalení
Doporučení:
Anýzové cukroví by se mělo nechat odležet alespoň dva týdny.