Vakuový balicí stroj nerezový, určený pro střední potravinářské provozy, jako jsou řeznictví, kuchyně, hotely, restaurace, jídelny, obchody atd. Vakuové balení zajišťuje prodloužení doby použitelnosti a skladovatelnosti potravin, zachovává původní barvu, vůni a chuť, zajišťuje dokonalé hygienické skladování.
- ASE automatické rozpoznání bodu varu
- Vakuová pumpa 16 m3/h
- Kompletně z materiálu INOX
- Klenuté víko z akrylového skla
- Dvojité sváření s dělením
- Vkládací deska (desky)
- Nástavec na tekutiny
- Softwarová ventilace
- Počet svařovacích lišt 1 x
- Počet komor 1 x
- digitální displej s nastavování procenta vakua, teploty svařování, tlačítko "SOFT" slouží k vakuování měkkých produktů, tak aby nedošlo k jejich deformaci. Díky inteligentvní řídící jednotce výrazné navýšení výkonu v hodině. Vakuová balička sama vyhodnotí čas nutný k zavakuování. Výrazná úspora času při vakuování oproti základnímu modelu nebo levným konkurenčním výrobkům. Používá k přítlaku při svařování tlakové válce. Vybaveno automatickým ořezem sáčku po svařování. Softwarová ventilace slouží k ochlazení sváru po svařování, úspora a času a větší kvalita sváru. Green Vac - možnost externího vakuování do vakuovacích nádob.
Proces vakuování potravin v komorové vakuové baličce:
Proces vakuového balení potraviny probíhá tak, že nejprve vakuová balička po nastavenou dobu odsává vzduch z komory a následně zavaří vakuovací sáček. Právě hodnoty doby sání a doby zavaření sáčku lze nastavit podle požadavků a uložit do přednastaveného programu. Podle potřeby si tak nastavíte program pro balení podle typu potraviny.
Ergonomická konstrukce vakuové baličky je uzpůsobená použití v komerčním prostoru, tak aby byla práce a čištění vakuové baličky co nejjednodušší. Díky prolisu dna vakuové baličky lze balit i produkty s vysokým obsahem tekutin. Tekutina tak steče na dno sáčku a nemůže se tak dostat do čerpadla čímž by došlo k poškození baličky.
Samozřejmostí je použití kvalitních komponent, nerezového opláštění a dostatečně výkonného čerpadla pro sání vzduchu.
- Tepelně neopracované potraviny v chladu do 4°C až 3 týdny. Tepelně opracované potraviny v chladu do 4°C až 5 týdnů. Veškeré potraviny při teplotě -18°C až 1 rok.