Grilovací bukové štěpky použití:
- Potřebné množství bukových štěpek odeberte do připravené nádoby a zalijte do 1/3 vodou (popř. pro zvýraznění chuti grilovaného masa, vodou smíchanou s vínem, pivem či whisky) a nechte cca 1 minutu nasáknout. Občas nádobkou zatřeste, aby se tekutina rovnoměrně dostala k celému množství štěpek, přebytečnou tekutinu vylijte. Rozehřejte gril, jakmile dosáhne správné teploty pro grilování, posypte grilovací uhlí rovnoměrně připravenou nasáklou bukovou štěpkou a začněte grilovat. Pokud budete grilovat na zavřeném grilu, maso bude vonět intenzivněji. V případě, že Váš gril nelze zavřít, přikryjte maso alobalem. Pokud máte plynový gril, dejte nasáklé bukové štěpky na hliníkový tácek bez děr, ten pak položte na lávové kameny nebo topné těleso. Štěpky jsou ve velikosti 2/16.