Rýžové instantní vločky jsou vynikající bezlepkovou potravinou vhodnou pro doplnění jídelníčku. Jsou lehce stravitelné a snadno a rychle se připravují. Jsou vhodné do mnoha pokrmů například do polévek, omáček či placek. Mají nízký obsah tuku, proto se často používají při snaze o redukci váhy. Rýžové vločky se používají na přípravu kaší. Vhodné jsou i pro kojence od 6 měsíců. Rýžové vločky jsou výbornou surovinou pro rychlou přípravu obilné kaše. Skvěle ladí např. s medem, javorovým sirupem, s rozinkami nebo oříšky, můžete je ale kombinovat také s jinými druhy semen a sušeného ovoce. Obsahuje téměř 80 % sacharidů ve formě škrobů, malé množství bílkovin a téměř žádný tuk gliadinový orizin. Rýže má malou energetickou hodnotu.
Příprava: do vařící vody nebo mléka vsypte vločky a zamíchejte. Na jednu sklenici vloček dvě sklenice tekutiny. Ochutit cukrem, solí nebo máslem.
Hmotnost: | 250 g |
Původ: | Itálie |
Přirozeně neobsahuje lepek, ale balení může obsahovat stopové množství lepku. |