Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Quinoa červená 100g

Skladem
Bohužel, zboží již nemáme.

Tento produkt již nemáme k dispozici.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 42,66 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Quinoa je jednou z nejstarších obilnin pocházející z Jižní Ameriky, kde byla pěstována a vysoce ceněna starými Inky. Z botanického hlediska je příbuzná spíš listové zelenině jako je špenát, nicméně její využití se vždy podobalo obilninám. V porovnání s nimi má však nezvykle vysoký obsah bílkovin, tuku a vápníku jehož zastoupení dokonce převyšuje to v mléce. Mimo to je quinoa také cenným zdrojem hořčíku, železa, fosforu, vitaminu B a E .
Díky vysokému podílu hořčíku a vitamínu B2 prospívá quinoa lidem trpícím migrénami a jako celozrnná potravina obsahující vlákninu pomáhá také se snižováním krevního tlaku, s prevencí proti kardiovaskulárním onemocněním , rakovině  nebo cukrovce . Podle čínské medicíny prospívá potom celému tělu, zvlášť ale ledvinám, na něž má quinoa energizující účinek.

Příprava: Jako většina obilovin, také quinoa během vaření nabývá na objemu, což je dobré mít na paměti při odměřování porcí. Pro jednoho člověka je většinou adekvátní množství kolem 60g. Při přípravě dodržujte pravidlo podílu 1:2, tedy jeden díl quinoi na dva díly vody. Obilovinu není potřeba dopředu propírat, ani namáčet a vaření zabere do 15 minut. Že je quinoa hotová poznáte podle toho, že trochu zprůsvitní a na jednotlivých zrníčkách je patrná sktruktura připomínající rybí oko (to nezní zrovna jako něco, po čem by se vám sbíhaly sliny, já vím, ale lepší přirovnání mě nenapadlo :)): střed a okraje jsou tmavší a pevnější, zbytek je průsvitný. Správně uvařená quinoa trochu připomíná kuskus, ale narozdíl od něj lehce křupe pod zuby.

Použití:  Použít jí můžete jako přílohu, udělat s ní salát, rizoto, použít jí k bezlepkovému trojobalu, quinoovou mouku také na zahušťování polévek a omáček. Quinoa je červená a bílá, červená vyznačuje jemnou oříškovou chutí.

RECEPT: Quinoa salát s avokádem

Ingredience:
100 g quinoy
100 g koktejlových rajčátek
1 ks avokáda
1 menší červená cibulka
hladkolistá petrželka
šťáva z 1/2 citronu
sůl, pepř na dochucení
ca. 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy:
Quinou propláchneme vařící vodou, abychom ji zbavili hořkosti a poté ji uvaříme dle návodu na sáčku a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme ciblulku na jemno, pokrájíme rajčátka a petrželku. Avokádo omyjeme, rozpůlíme, vyndáme pecku a pokrájíme dužinu na kostičky. Pokrájené avokádo zalijeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědlo.

Nyní smícháme veškeré připravené ingredience, zalijeme olejem a dle chuti osolíme a opepříme. Tento salát může posloužit jako příloha, ale je vhodný i samostatně jako lehký oběd či večeře.

  



   



 

Informace o produktu

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...