Paprika té nejvyšší kvality 140 asta. Pálivá paprika je koření se zcela jiným typem pálivosti než pepř. Podobná chilli papričkám, ale jemnější. Často se používá společně se sladkou paprikou, pro dodání pikantnosti. Používá se nejen na masité pokrmy, ale k dochucení a dobarvení omáček, dušených pokrmů, pomazánek. Jídlo, které ochucujeme mletou paprikou má načervenalou barvu a výraznou chuť. Papriku dáváme do jídel velmi opatrně, necháme ji v rozehřátém tuku jen rozpustit, protože přepražením nebo vařením zhořkne a ztratí barvu. Také do zápražky přimícháváme papriku až po osmahnutí mouky a potom ihned podlijeme teplou vodou, nebo vývarem.
Použití: | do polévek, omáček, do gulášů, pod masa, do pomazánek, sekanin, zeleninových konzerv, uzenin, salátů, tvarohu, masa, na ryby a drůbeže, do slaného pečiva, do jídel z vajec, na posypání jako barevná ozdoba, na marinády. |
Hmotnost: | 25 kg |
Původ: | Španělsko |