Zabijačkové ječné kroupy, na výrobu masných výrobků a pro použití v potravinách.
Největší e-shop s potřebami pro řezníky a kuchaře v ČR a SK
-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Kroupy zabijačkové 20 kg
Ječné kroupy velikosti 10 na výrobu masných výrobků a potravin.
Skladem
762,00 Kč
680,36 Kč bez DPH
(3,81 Kč/100g)
Ihned k odeslání
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 723,90 Kč
Sleva pro členy Herold klubu
Varianty produktu
Kroupy zabijačkové 500 g
23,60 Kč
21,07 Kč bez DPH
(4,72 Kč/100g)
Ihned k odeslání
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku
Nakupujete u nás, protože
Popis produktu
Informace o produktu
Použití:
na výrobu zabijačkových specialit, jako jsou jelita, černá polévka atd.
Alergeny:
lepek
Velikost:
10
Složení:
Ječmen potravinářský opracovaný
Skladování:
v suchu bez přímého slunečního svitu a tepelného zdroje
Baleno:
papírový pytel
Hmotnost:
20 kg
Původ:
Česká republika
Recepty
Domácí zabijačková kroupová jelita
Ingredience
Postup přípavy
Postup:
- Dobře vyprané kroupy uvaříme do měkka, propláchneme a necháme okapat. Druhý den je přelijeme procezenou krví, dobře promícháme a necháme ustát, aby dostatečně nasákly.
- Uvařený vepřový bůček a laloky necháme vychladnout, bůček vykostíme a zbavíme chrupavek a pak společně s laloky nakrájíme a s plícemi umeleme. Do krví obarvených krup přidáme na kostičky nakrájený bůček, laloky mleté plíce, škvarky, osmaženou cibulku, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Podle potřeby ještě dochutíme. Plníme - narážíme - do nakrájených střev, na jednom konci již zašpejlovaných hovězích střev, zašpejlujeme a vkládáme asi na 30 minut do 90 °C teplé vody. Vařená jelítka opláchneme ve studené vodě, a rozložíme k vychladnutí.
Suroviny na cca 10 kg jelit:
- 1,5 kg vepřového boku
- 2,5 kg vepřových laloků
- 2 kg vepřových plic
- 0,7 kg škvarků
- 2,5 kg vařených krup
- 3 větší cibule
- trocha škvařeného sádla
- 1 litr krve vepřové
- vepřové sádlo
Koření na 1 kg jelit:
- 20 g třeného česneku
- 30 g soli
- 1,5 g pepře
- 0,5 g mleté nové koření
- 0,5 g kmín drcený ( nebo mletý )
- 1 g majoránky
Ostatní:
Naposledy jste prohlíželi
Kroupy zabijačkové 20 kg
762,00 Kč