Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Čočka červená půlená loupaná 250g

Skladem
Bohužel, zboží již nemáme.

Tento produkt již nemáme k dispozici.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 29,55 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Červená čočka obsahuje velké množství železa, vitamínu B6, kyseliny listové, selenu, fosforu a zinku. Všechny luštěniny, i červená čočka, jsou plné kvalitních rostlinných bílkovin. Zejména vegetariáni ocení chutný zdroj proteinu a železa. Díky schopnosti rovnoměrného uvolňování glukózy do krve je velmi vhodná pro diabetiky.

Červená čočka je užitečná také při redukční dietě, protože díky vysokému obsahu vlákniny zasytí a zároveň působí proti zácpě. Podle tradiční čínské medicíny čočka energeticky zvyšuje vitalitu ledvin a podporuje močení, podporuje krevní oběh a prospívá srdci. Pomáhá v odkyselení organismu, vyrovnává pH. Červená čočka loupaná se nemusí namáčet, přesto je rychle uvařená (15 minut, půlená 6 minut). Velmi snadno tak připravíte chutnou kaši či zavářku do polévky. Chutí připomíná hrách. Při tepelné úpravě se z červené čočky stane oranžovohnědá. Pokud chcete barvu zachovat, přidejte do vaření kari (ne pro malé děti) nebo kurkumu.

Červenou čočku můžete zařadit do polévek, které se tím hezky zpestří a nabudou na nutričních hodnotách, také se může zařadit do salátů, pomazánek či se podávat jako příloha. Neloupaná červená čočka je také vhodná na nakličování.

Použití: Čočku vsypeme do studené vody, není potřeba předem namáčet a vaříme doměkka asi 10 minut. Solíme dle chuti těsně před koncem vaření.

RECEPT: Rýžovo – čočkový salát se sýrem

10 porcí: 375 g Parboiled rýže, 450 ml zeleninového vývaru, 200 g červené čočky, 450 g brokolice, 150 g pórku, 200 g sýru „Mozzarella“, 325 g jogurtu, 125 g zakysané smetany, 45 g hořčice, cukr, pomletý červený pepř, 500 g rajčat, salátové listy k ozdobě Rýži dejte do vařící slané vody (1 část rýže na 2 části vody) a přikryté vařte při mírné teplotě 15 – 20 minut. Čočku vařte ve vývaru při mírné teplotě přikryté asi 8 – 10 minut, dokud se tekutina nevypaří. Brokolici rozdělte na malé růžičky a blanžírujte ve vařící solené vodě. Vše nechejte vychladnout. Pórek a mozzarellu nakrájejte najemno. Přimíchejte jogurt, zakysanou smetanu, hořčici, cukr, sůl a pepř. Podle potřeby přidejte trochu octa. Rýži, čočku, brokolici, mozzarellu a pórek smíchejte s omáčkou. Rajčata nakrájejte na plátky. Salát servírujte na salátové listy a rajčata, posypte červeným pepřem.

Informace o produktu

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...