Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Fazole Adzuki 250g

Fazole Adzuki pocházejí z Číny. Jsou to malé, asi 5mm dlouhé červenočerné fazolky. Mají lehce oříškovou chuť a patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Výhoda fazolí Adzuki je především v tom, že nenadýmají tolik jako jiné fazole.

Skladem
Bohužel, zboží již nemáme.

Tento produkt již nemáme k dispozici.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 38,29 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Jeden šálek vařených fazolí Adzuki denně dokáže snížit hladinu cholesterolu, stabilizovat inzulín a krevní cukr, snížit krevní tlak, riziko infarktu a mozkové mrtvice. Zajišťuje pravidelný odchod stolice, aktivizuje trávící trakt tak, že nedochází ke vzniku žaludečních a trávících potíží a rakoviny střev.
Fazole jsou bohaté na vlákninu, obsahují hodně železa, draslíku, zinku a ostatních minerálních látek, vitamínů sk.B a esenciálních aminokyselin.
Fazole obsahují polysacharidy, při  jejichž štěpení na nižší cukry nedochází k náhlému poklesu krevního cukru, tak nebezpečným pro diabetiky.

Návod k přípravě Adzuki: Příprava fazole Adzuki je stejná jako u ostatních luštěnin. Fazole adzuki namočíme přes noc na 10 - 12 hodin do vody. Ráno vodu vylijeme, fazole propláchneme a dáme do nové vody vařit. Délka vaření je cca 30 - 60 minut. Fazole osolíme až po uvaření. Je dobré při vaření sbírat pěnu z vrchu vody. Může jít o drobné nečistoty, které se mohli do fazolí dostat při jejich zpracování. Fazole Adzuki vaříme doměkka. To proto, abychom docílili jejich dobré stravitelnosti. Po uvaření se mohou fazole zdát trochu rozvařené, ale lehce kašovitá konzistence je správný stav. Adzuki se dají i nakličovat

RECEPT:  Karbanátky z fazolek adzuki

3 šálky vařených fazolek adzuki
1/2 šálku vařené quinoy
1 šalotka nebo 1/2 cibule
2 větší mrkve
sůl
1 stroužek česneku
1 vejce
olej

Troubu předehřejeme na 200 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Cibuli nakrájíme na jemno a mrkev nastrouháme na hrubé straně struhadla. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a na něm orestujeme cibuli a mrkev asi 5 minut. Pomocí mixéru rozmixujeme fazole. V míse pak smícháme quinou, fazole, cibuli, mrkev, prolisovaný česnek a vejce. Osolíme dle chuti. Pomocí rukou vytvarujeme menší karbanátky a položíme na plech. Pečeme asi 20-30 minut.

 

Informace o produktu

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...