Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Kuskus medium 250g

Skladem
Bohužel, zboží již nemáme.

Tento produkt již nemáme k dispozici.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 20,90 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Pšenice je často zbavována svého obalu, čímž ztrácí mnoho výživných látek, takže je mnohem zdravější si pořídit celozrnný kuskus, který v sobě má veškeré výživné látky. V dnešní době, kdy je stále větším trendem zdravá výživa, patří kuskus čím dál tím častěji do našich jídelníčků. Kuskus v sobě obsahuje množství uhlohydrátů, vlákniny, bílkovin, vitamínů (B, E), dále vápník, železo a fosfor. Kromě toho obsahuje jen velmi malé množství tuku, takže ho můžeme bez problémů řadit mezi dietní a výživné pokrmy, které našemu tělu jen prospívají.

Použití: Lze jej totiž připravit ve slané i ve sladké variantě. Ve slané variantě bývá často používán jako příloha, která nahrazuje například rýži či ostatní těstoviny. Dále bývá základem pro velké množství salátů a studených pokrmů – lze jej totiž konzumovat teplý i studený.

Příprava: Kuskus zalijeme vařicí vodou 1:2  promícháme a necháme 10 minut odstát pod pokličkou. Dál pokračujeme dle receptu nebo vlastní fantazie.

Složení: obsahuje lepek
Původ: Francie

RECEPT: Kuře v citronovém kuskusu

Ingredience:

3 kuřecí stehna, 250 g kuskusu, 1 citron, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 600-700 ml kuřecího vývaru, 2 lžičky kurkumy, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžička soli, olej, zelená petrželka

Postup:

Stehna omyjeme, osušíme a rozřízneme na dvě části. Kurkumu, papriku a sůl smícháme. Ve směsi koření obalíme kousky masa. V kastrolu nebo hlubší pánvi zahřejeme trochu oleje a maso na něm z obou stran prudce opečeme dozlatova. Vyjmeme z kastrolu a udržujeme v teple. Do výpeku v kastrolu nasypeme pokrájenou cibuli a osmažíme do změknutí. Pak přidáme rozmačkaný česnek, zbytek koření a mícháme ještě asi minutu. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a do tohoto základu vrátíme maso. Pod pokličkou dusíme do změknutí (cca 40 minut). Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple.Do kastrolu přidáme šťávu a nastrouhanou kůru z citronu a kuskus. Promícháme a podle potřeby přidáme tolik vařící vody, aby byl kuskus zcela ponořený. Přikryjeme pokličkou a necháme pět minut stát. Pak vmícháme posekanou petrželku, na kuskus uložíme maso a pod pokličkou necháme ještě společně chvíli odpočinout.

Podáváme se zeleninovým salátem.

 

Informace o produktu

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...