Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Kmín drcený 500 g

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření, nahořkle sladká a ostře kořenná.

Skladem
Bohužel, zboží již nemáme.

Tento produkt již nemáme k dispozici, ale máme k němu skvělé alternativy.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 0,00 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Kmín je typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Pomáhá při trávení, využívá se také v likérnictví. Český kmín má vyšší obsah vonných složek než kmín dovážený ze zahraničí.

Jak se kmín řekne:

  • jiné názvy: kmín luční, krámský, raška
  • latinsky: Carum carvi
  • anglicky: caraway
  • německy: Kümmel
  • francouzsky: carvi

Informace o produktu

Použití:

na brambory, zelí, houby, uzenin, při přípravě pečeně, do omáček a polévek, k ochucení slaného pečiva a sýrů.

Dávkování:
dle chuti
Chuť a vůně:
lehce ostrá, velmi aromatická
Využití v léčitelství:

má prvotřídní větropudné účinky, podněcuje činnost střev a žaludku, čímž uvolňuje zastavené trávení. Ženám pomáhá při menstruačních bolestech a chudokrevnosti.

Pěstování:

Kmín je dvouletá bylina. V prvním roce je vysoká dvacet centimetrů, v druhém roce naroste až šedesát centimetrů a do šířky třicet centimetrů. Svěže zelené listy jsou dělené v jemné úkrojky a podobají se listům mrkve. Roste planě na lukách, mezích a pastvinách ve střední Evropě, na Sibiři a v Asii.

Skladování:
v suchu bez přímého slunečního svitu a tepelného zdroje.
Barva:
světlehnědá až hnědá
Baleno:
sáček
Hmotnost:
500 g
Původ:
Česká republika

Recepty

Kulajda je v naší rodině oblíbeným jídlem, které se vyplatí uvařit ve velkém a přesto nikdy nezbyde.

Ingredience
Postup přípavy
Postup:

Houby očistěte a nakrájejte na středně velké kousky. Máslo rozehřejte v polévkovém hrnci a pak na něm houby 5 minut opékejte, posypejte kmínem, promíchejte, přidejte syrové brambory a zalijte litrem vody. Přidejte nové koření, celý pepř, bobkový list a vařte zhruba 20 minut. Smetanu vyklopte do mističky a rozmíchejte v ní mouku, pak ji vmíchejte do polévky a krátce zahřejte. Podle chuti osolte, okyselte octem a přidejte nasekaný kopr. Nakonec do polévky vyklepněte vejce a nechte je jen 3 až 4 minuty projít varem, potom ji stáhněte z ohně a nechte vejce dojít. Žloutky budou poloměkké a z kulajdy se stane nepřekonatelná polévka.

Pro 4 osoby:

Alternativy

arrow-right
arrow-left

Naposledy jste prohlíželi

Kmín drcený 500 g

Kmín drcený 500 g

Dárek k produktu
arrow-up
Čekejte prosím...