Nemáme-li po ruce čerstvou cibuli a chceme přesto něco dobrého uvařit, stejně dobře nám poslouží varianta granulované cibule. Používáme ji všude tam, kam se dává cibule běžně – do různých gulášů, pod maso, zeleninu, do pomazánek, omáček či polévek. Výborně se také hodí na pizzu.
Použití: | jako základ mnoho omáček, gulášů, polévek, atd. - tepelným opracováních se chuť cibule změní do sladka. |
Hmotnost: | 25 kg |
Původ: | Čína |
Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, hořčice, celeru, sezamu, vejce, mléka. |
Barva: Krémově žluté barvy |
Využití v léčitelství: Obsahuje řadu vitamínů, minerálů. Stimuluje, vyvažuje činnost žláz, odbourává tuky, je vhodná při nechutenství, arterioskleróze, potížích při zažívání, astmatu, zánětu močového měchýře, cukrovce, zácpě a při vysokém tlaku. Červená cibule také snižuje křehkost cévních stěn. |
Pěstování: Cibule obecná se pěstuje v mnoha různých odrůdách, lišících se tvarem i barvou. Pěstuje se ze semen nebo, aby vyrostla velká, ze sazeničky. Sazečky jsou malé cibulky vypěstované ze semen během léta, které se na podzim sklízejí, přes zimu uchovávají při teplotě kolem 23 °C a na jaře opět sázejí. Tímto teplým skladováním rostlinu oklameme, takže nevykvete a cibule vyroste do velkých rozměrů. |
Recept: Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem 250 ml teplé vody |