Bobkový list (Vavřín vznešený) je nepostradatelným a všestranným pomocníkem v kuchyních celého světa. Bobkový list se přidává jak do pikantních masových a rybích pokrmů, tak také do omáček na těstoviny, a dokonce i do sladkých nákypů. Jediný list dodá jídlu výraznou specifickou chuť.
Tip: bobkový list bude aromatičtější, jestliže jej nasekáte nebo nakrájíte na kousky. Před podáváním pokrmu lístky odstraňte.
-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Bobkový list celý 500 g
Bobkový list (Laurus nobilis) je hojně používán do smetanových omáček, polévek, při nakládání masa, okurek nebo hub, pečení masa a zvláště zvěřiny.
Tento produkt již nemáme k dispozici, ale máme k němu skvělé alternativy.
Bobkový list celý 500 g Wiberg
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Bobkový list celý 20 g
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Nakupujete u nás, protože
Popis produktu
Informace o produktu
do marinád na ryby a zvěřinu, do nálevů k nakládání zeleniny a hub, do pikantních omáček a kyselých polévek, přidáváme ho do šťávy i při pečení vepřového a hovězího masa, maso i šťáva má zvláštní chuť
Bobkový list působí lehce sedativně, podporuje trávení, má i antiseptický (protizánětlivý) účinek. Mimo jiné má velmi zajímavý účinek na snižování krevního cukru jako doplněk léčby diabetiků. Pije se nálev, který uděláme ze dvou bobkových listů. Zalejeme je vroucí vodou a necháme 5 minut louhovat (1/4l hrníček). Pijeme třikrát denně.
Bobkový list (Vavřín vznešený - Laurus nobilis) - kdysi se ve velkých oblastech jižní Evropy rozprostíraly rozsáhlé vavřínové háje, nyní roste ve velkém u Středozemního moře. Tento keřovitý strom (keř) symbolizuje kuchyňské koření, léčivou rostlinu a symbol vítězství.
Recepty
Ingredience Postup přípavy …
Ingredience
Postup přípavy
Postup:
Kuře omyjeme, osolíme a vložíme do pekáčku společně s bobkovým listem. Podlijeme vodou a přiklopíme, pečeme při 150°C 40 minut, pak odklopíme zvýšíme teplotu a uděláme do zlatova. Příloha šťouchané brambory s cibulkou.
Suroviny:
- 3 kuřecí stehna
- 6 bobkových listů (na jednu porci 2 listy, pokud jsou malé, tak tři)
- sůl
- voda na podlití
Alternativy
Bobkový list celý 500 g Wiberg
Vhodný do marinád na ryby a zvěřinu, do nálevů k nakládání zeleniny a hub, do…
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.