Jednodruhové sušené koření, pro použití v potravinách.
-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Nové koření mleté 5 kg
Nové koření (Pimenta dioica) mleté do perníků a pečiva, klobás, omáček, na masa.
Tento produkt již nemáme k dispozici, ale máme k němu skvělé alternativy.
Nové koření mleté 500 g Wiberg
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Nové koření mleté 50 g
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.
Nakupujete u nás, protože
Popis produktu
Informace o produktu
do perníků a pečiva, klobás, omáček, na masa.
podporuje vylučování žaludečních šťáv, trávení, tvorbu slin a má antimikrobiologické účinky.
Nové koření, orfologicky se jedná o dvousemenné bobule. Pochází z Jamajky. První zprávy o novém koření přinesl Kryštof Kolumbus, jehož lékař, dr. Chanca, pimentovník objevil. Většího rozšíření v Evropě se ale toto koření dočkalo až koncem 17. století. Nové koření bylo v Československu ve 20. letech předmětem přepychové daně.
Recepty
Ingredience Postup přípavy …
Ingredience
Postup přípavy
Postup:
Polovinu másla rozehřejte v hrnci, pak na něm osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a plátky česneku. Po 3 minutách přidejte zázvor a nové koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte. Přidejte dýni a jablka nakrájená na kousky a za občasného míchání je nechte přiklopené v hrnci. Po zhruba 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby vše změklo.
Rozmixujte a podle chuti dosolte. Zbylé jablko nakrájejte na plátky a ty osmažte na zbylém másle.
Polévku podávejte ozdobenou jablky a s tousty: chleby namažte máslem, tenkou vrstvou dijonské hořčice, posypejte strouhaným sýrem a lístky tymiánu a dejte na 5 až 10 minut zapéct do trouby.
Pro 4 osoby:
- 30 g másla + na tousty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku, na plátky
- kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1 kg dýně, zbavené semen, nakrájené na kousky
- 300 g jablek, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kousky + 1 v celku
- 1 1/2 litru kuřecího vývaru
- sůl
- 8 plátků chleba
- 1 lžíce dijonské hořčice
- strouhaný sýr
- tymián
Alternativy
Nové koření mleté 500 g Wiberg
Vhodné do klobás, polévek, omáček a marinád. Je vhodné k dochucení ryb a…
Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.