Vážení zákazníci, během nadcházejících svátků – v pátek 29. 3. a pondělí 1. 4. bude na naší prodejně ZAVŘENO. Přejeme vám krásné prožití Velikonoc a bohatou pomlázku.

Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Nové koření mleté 5 kg

Nové koření (Pimenta dioica) mleté do perníků a pečiva, klobás, omáček, na masa.

Bohužel, zboží již nemáme.

Tento produkt již nemáme k dispozici, ale máme k němu skvělé alternativy.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 1 912,35 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Jednodruhové sušené koření, pro použití v potravinách.

Informace o produktu

Použití:

do perníků a pečiva, klobás, omáček, na masa.

Dávkování:
dle chuti
Chuť a vůně:
příjemně kořeněná, palčivá
Využití v léčitelství:

podporuje vylučování žaludečních šťáv, trávení, tvorbu slin a má antimikrobiologické účinky.

Pěstování:

Nové koření, orfologicky se jedná o dvousemenné bobule. Pochází z Jamajky. První zprávy o  novém koření přinesl Kryštof Kolumbus, jehož lékař, dr. Chanca, pimentovník objevil. Většího rozšíření v Evropě se ale toto koření dočkalo až koncem 17. století. Nové koření bylo v Československu ve 20. letech předmětem přepychové daně.

Skladování:
v suchu bez přímého slunečního svitu a tepelného zdroje.
Barva:
světlehnědá až do hněda
Baleno:
sáček
Hmotnost:
5 kg
Původ:
Mexiko

Recepty

Ingredience Postup přípavy …

Ingredience
Postup přípavy
Postup:

Polovinu másla rozehřejte v hrnci, pak na něm osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a plátky česneku. Po 3 minutách přidejte zázvor a nové koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte. Přidejte dýni a jablka nakrájená na kousky a za občasného míchání je nechte přiklopené v hrnci. Po zhruba 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby vše změklo.

Rozmixujte a podle chuti dosolte. Zbylé jablko nakrájejte na plátky a ty osmažte na zbylém másle.

Polévku podávejte ozdobenou jablky a s tousty: chleby namažte máslem, tenkou vrstvou dijonské hořčice, posypejte strouhaným sýrem a lístky tymiánu a dejte na 5 až 10 minut zapéct do trouby.

 

Pro 4 osoby:
  • 30 g másla + na tousty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku, na plátky
  • kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1 kg dýně, zbavené semen, nakrájené na kousky
  • 300 g jablek, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kousky + 1 v celku
  • 1 1/2 litru kuřecího vývaru
  • sůl
  • 8 plátků chleba
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • strouhaný sýr
  • tymián

Alternativy

arrow-right
arrow-left

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...