Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Paprika sladká 25 kg

Paprika sladká (Capsicium annuum) mletá je vhodná na ochucení všech pokrmů

Skladem
Bohužel, zboží již nemáme.

Tento produkt již nemáme k dispozici.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 2 185,00 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Paprika sladká. Papriku dáváme do jídel velmi opatrně, necháme ji v rozehřátém tuku jen rozpustit, protože přepražením nebo vařením zhořkne a ztratí barvu. Také do zápražky přimícháváme papriku až po osmahnutí mouky a potom ihned podlijeme teplou vodou, nebo vývarem.

Informace o produktu

Použití:

do polévky, omáček, do gulášů, pod masa, do pomazánek, sekanin, zeleninových konzerv, uzenin, salátů, tvarohu, masa, na ryby a drůbeže, do slaného pečiva, do jídel z vajec, na posypání jako barevná ozdoba, na marinády.

Dávkování:
dle chuti
Chuť a vůně:
nasládlá
Alergeny:
může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, hořčice, celeru, sezamu, vejce, mléka
Využití v léčitelství:

má posilující účinek, vzbuzuje chuť k jídlu, podporuje zažívání, má močopudné účinky a brzdí  záněty, speciálně zánět středního ucha.

Pěstování:

Paprika je původně tropická rostlina a jako takové ji svědčí teplé, vlhké klima s dostatkem slunce. Proto se nejkvalitnější papriky pěstují a vyrábějí v Maďarsku a Španělsku.

Barva:
červená
Baleno:
pytel
Hmotnost:
25 kg
Původ:
Španělsko

Recepty

Hovězí guláš

Tradiční hovězí guláš

Ingredience
Postup přípavy
Postup:
  • Cibuli opečete na sádle dozlatova - trvá to asi 15 minut. Zasypte mletou paprikou, rychle promíchejte a přidejte kousky masa. Ze všech stran je opečte. Dobře míchejte, guláš má tendenci se přichytávat ke dnu hrnce, ale nesmí se připalovat.
  • Maso pak pořádně osolte, opepřete a okmínujte. Zalijte 200 ml vody, přidejte prolisovaný česnek a na mírném plameni duste. Hlídejte a podle potřeby promíchejte a dolijte vodou nebo vývarem.
  • Po hodině a půl, když je maso měkké, vsypte majoránku a ještě deset minut povařte. Pokud chcete guláš zahustit, rozdrobte do něj střídku chleba a chvíli povařte.
  • Podávejte s kolečky cibule a knedlíkem nebo chlebem.
Pro 4 osoby:

 

  • 500 g hovězího masa na guláš, nejlépe kližky
  • 500 g cibule, nakrájená najemno
  • 3 lžíce sádla
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 4 stroužky česneku, prolisovaného
  • 1 lžička mletého nebo drceného kmínu
  • mletý pepř a sůl
  • 1 lžíce majoránky
  • střídka z krajíce chleba
  • nakrájená cibule na ozdobu
  • karlovarský nebo houskový knedlík k podávání

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...