Používá se nejen na masité pokrmy, ale k dochucení a dobarvení omáček, dušených pokrmů, pomazánek. Jídlo, které ochucujeme mletou paprikou má načervenalou barvu a výraznou chuť. Papriku dáváme do jídel velmi opatrně, necháme ji v rozehřátém tuku jen rozpustit, protože přepražením nebo vařením zhořkne a ztratí barvu. Také do zápražky přimícháváme papriku až po osmahnutí mouky a potom ihned podlijeme teplou vodou, nebo vývarem. Paprika obsahuje hodně vitaminu C. Kromě toho mají posilující účinek, vzbuzují chuť k jídlu, podporují zažívání, mají močopudné účinky a brzdí záněty, speciálně zánět středního ucha.
Použití: | do polévek, omáček, gulášů, pod masa, do pomazánek, sekanin, zeleninových konzerv, uzenin, salátů, tvarohu, masa, na ryby a drůbeže, do slaného pečiva, do jídel z vajec, na posypání jako barevná ozdoba, na marinády, velmi oblíbený je i paprikový protlak. |
Hmotnost: | 25 kg |
Původ: | Španělsko |