Vážení zákazníci, během nadcházejících svátků – v pátek 29. 3. a pondělí 1. 4. bude na naší prodejně ZAVŘENO. Přejeme vám krásné prožití Velikonoc a bohatou pomlázku.

Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Majoránka 500 g

Majoránka je všeobecně velmi oblíbené koření, protože takřka neztrácí své aroma a proto je sušená téměř stejně aromatická jako čerstvá.

Bohužel, zboží již nemáme.

Tento produkt již nemáme k dispozici, ale máme k němu skvělé alternativy.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 109,25 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné úpravy, aby si zachovala svou chuť.

Jak se majoránka řekne:

jiné názvy: marjánka, majorán, maděránek
latinsky: Origanum majorana
anglicky: marjoram
německy: Majoran
francouzsky: marjolaine

Informace o produktu

Použití:

do bramborových a luštěninových polévek, gulášů, omáček, masitých sekanin a prejtů, jitrnic, ke skopovému masu, uzenin a párků, masových nádivek a paštik, do bramboráků (cmunda).

Dávkování:
dle chuti
Chuť a vůně:
trochu trpká a je zvlášť aromatická, velmi intenzivní, kořenitá
Využití v léčitelství:

povzbuzuje chuť do jídla a podporuje tvorbu žaludečních šťáv. Působí také protinadýmavě. Uvolňuje křeče a posiluje nervový systém. Pomáhá při ženských onemocněních, protože posiluje dělohu. Čaj z majoránky může dokonce pomoci při bolestech hlavy nebo nachlazení.

Pěstování:

Majoránka původně zdomácněla ve Středomoří, pěstovali ji už i staří Egypťané, Řekové a Římané a v době křižáckých výprav do Svaté země v raném středověku se rozšířila do zbytku Evropy.

Skladování:
v suchu bez přímého slunečního svitu a tepelného zdroje.
Barva:
šedozelená
Baleno:
sáček
Hmotnost:
500 g
Původ:
Egypt

Recepty

Bramboráky jsou zázrak doslova z ničeho. Stačí vám prosté struhadlo nebo robot, trocha cviku a slibujeme, že budete za hvězdu.

Ingredience
Postup přípavy
Postup:

Syrové brambory oškrábejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Stlačte je k sobě a slijte vodu. Podle chuti osolte, opepřete, přidejte majoránku, utřený česnek, vejce a podle potřeby mléko a mouku. Získat byste měli polotekuté, rozhodně ne tuhé těsto.

Olej rozpalte v pánvi a naběračkou do ní vlévejte a dotenka rozprostírejte těstíčko. Placky smažte z obou stran dozlatova.

Pro 4 až 6 osob:
  • 1 kg brambor oloupaných
  • sůl
  • pepř
  • 1 až 2 lžičky sušené majoránky
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 5 lžic mléka
  • 120 g hladké mouky
  • olej na smažení

Alternativy

arrow-right
arrow-left

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...