Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Zázvor mletý 50 g

Vhodný na výrobu masných výrobků, ale také na kachnu, drůbež nebo na vepřové maso, výborný je k dochucení perníků, rýže atd.

Skladem
32,00 Kč
28,57 Kč bez DPH
(64,00 Kč/100g)
Ihned k odeslání

Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 30,40 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Zázvor je jedním z nejstarších tropických koření. Používá se zejména v asijské kuchyni. Má výraznou pryskyřičnou vůni. Jeho chuť je lehce štiplavá a slabě ovocná s nádechem citrusu. Dodává příznačnou ostrou svěžest pokrmům z mořských živočichů či sushi. Vynikne v masitých pokrmech, jako je kachna, drůbeží nebo vepřové maso. Výborný je k dochucení perníků, rýže, ovocných salátů a kompotů.

Informace o produktu

Použití:

na hovězí pečeně, do paštik, rosolů, kečupů, na oblíbené zázvorky a kořenění zákusků, do polévek a jídel z masa nebo ryb, do fazolové, bramborové a ovocné polévky, do nálevu na nakládání tykve, okurek a ovoce, do ovocných salátů a pečiva

Dávkování:
dle chuti
Chuť a vůně:
nasládlá, aromatická kořeněná
Skladování:
v suchu bez přímého slunečního svitu a tepelného zdroje
Barva:
žlutá
Baleno:
sáček
Hmotnost:
50 g
Původ:
Nigérie

Recepty

Koblihy z kynutého těsta usmažené v oleji dozlatova, po usmažení obalené v zázvorovém cukru.

Ingredience
Postup přípavy
Postup:

Nejprve udělejte zázvorový cukr: moučkový cukr přesypejte do mísy a opatrně, ale důkladně promíchejte s muškátovým oříškem a mletým zázvorem.

Droždí, 1 1/2 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru dejte do velké mísy, postavte ji na 10 minut na teplé místo a nechte vzejít kvásek. Přidejte máslo, mouku, muškátový oříšek , vejce a zbylý cukr a vařečkou hněťte do lepivého těsta. Přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a prohněťte dohladka. Pak těsto položte do mísy vytřené olejem, překryjte utěrkou a nechte 3/4 hodiny kynout, aby zdvojnásobilo objem.

Poté těsto znovu prohněťte a rozválejte do centimetr silného plátu. Kulatým vykrajovátkem o průměru 6 až 8 cm vykrájejte 10 koleček. Každé nožíkem šestkrát nařízněte od středu k okraji. Poté nechte koblihy ještě 1/2 hodiny kynout. Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci a pak v něm z obou stran dozlatova osmažte koblihy. Nechte je okapat na papírových utěrkách a obalte je nebo poprašte zázvorovým cukrem.

Na 6 až 8 koblih:
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 125 ml vlažného mléka
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 50 g másla, rozehřátého
  • 335 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 2 vejce
  • slunečnicový olej
Na zázvorový cukr

 

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...