Koriandr se pěstuje také i v Čechách, příbuzný anýzu, kmínu a kopru. Hodí se do nakládané zeleniny, hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů. Koriandr podporuje tvorbu žaludeční šťávy, čímž příznivě ovlivňuje trávení. Čaj z koriandru pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti či nadýmání; je doporučován též v čajové směsi s kmínem. Obklady z koriandru pomáhají při revmatických potížích kloubů.
Použití: |
jako koření, především k nakládání hub a zeleniny (červená řepa a okurky), do chleba, který tak činí stravitelnější, je klasickou přísadou do perníku, uzenářských výrobků, k přípravě jehněčího, vepřového a hovězího masa či ryb. |
Hmotnost: |
5 kg |
Původ: |
Ukrajina |
Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, hořčice, celeru, sezamu, vejce, mléka, ořechů. |