Vážení zákazníci, během nadcházejících svátků – v pátek 29. 3. a pondělí 1. 4. bude na naší prodejně ZAVŘENO. Přejeme vám krásné prožití Velikonoc a bohatou pomlázku.

Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Paprika sladká 160 asta 5 kg

Paprika sladká (Capsicium annuum) mletá je vhodná na ochucení všech pokrmů.

Skladem
Bohužel, zboží již nemáme.

Tento produkt již nemáme k dispozici, ale máme k němu skvělé alternativy.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 863,55 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Paprika té nejvyšší kvality 160 asta. Papriku dáváme do jídel velmi opatrně, necháme ji v rozehřátém tuku jen rozpustit, protože přepražením nebo vařením zhořkne a ztratí barvu. Také do zápražky přimícháváme papriku až po osmahnutí mouky a potom ihned podlijeme teplou vodou, nebo vývarem.

Informace o produktu

Použití:

do polévky, omáček, do gulášů, pod masa, do pomazánek, sekanin, zeleninových konzerv, uzenin, salátů, tvarohu, masa, na ryby a drůbeže, do slaného pečiva, do jídel z vajec, na posypání jako barevná ozdoba, na marinády.

Dávkování:
dle chuti
Chuť a vůně:
nasládlá
Alergeny:
může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, hořčice, celeru, sezamu, vejce, mléka
Využití v léčitelství:

má posilující účinek,  vzbuzuje chuť k jídlu, podporuje zažívání, má močopudné účinky a brzdí  záněty, speciálně zánět středního ucha.

Pěstování:

Paprika je původně tropická rostlina a jako takové ji svědčí teplé, vlhké klima s dostatkem slunce. Proto se nejkvalitnější papriky pěstují a vyrábějí v Maďarsku a Španělsku.

Skladování:
v suchu bez přímého slunečního svitu a tepelného zdroje.
Barva:
červená
Baleno:
sáček
Hmotnost:
5 kg
Původ:
Španělsko

Recepty

Hovězí guláš

Tradiční hovězí guláš

Ingredience
Postup přípavy
Postup:
  • Cibuli opečete na sádle dozlatova - trvá to asi 15 minut. Zasypte mletou paprikou, rychle promíchejte a přidejte kousky masa. Ze všech stran je opečte. Dobře míchejte, guláš má tendenci se přichytávat ke dnu hrnce, ale nesmí se připalovat.
  • Maso pak pořádně osolte, opepřete a okmínujte. Zalijte 200 ml vody, přidejte prolisovaný česnek a na mírném plameni duste. Hlídejte a podle potřeby promíchejte a dolijte vodou nebo vývarem.
  • Po hodině a půl, když je maso měkké, vsypte majoránku a ještě deset minut povařte. Pokud chcete guláš zahustit, rozdrobte do něj střídku chleba a chvíli povařte.
  • Podávejte s kolečky cibule a knedlíkem nebo chlebem.
Pro 4 osoby:

 

  • 500 g hovězího masa na guláš, nejlépe kližky
  • 500 g cibule, nakrájená najemno
  • 3 lžíce sádla
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 4 stroužky česneku, prolisovaného
  • 1 lžička mletého nebo drceného kmínu
  • mletý pepř a sůl
  • 1 lžíce majoránky
  • střídka z krajíce chleba
  • nakrájená cibule na ozdobu
  • karlovarský nebo houskový knedlík k podávání

Alternativy

arrow-right
arrow-left

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...