Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Česnek mletý 25 kg

Česnek (Allium Mill.) mletý k přípravě salátů, dresingů, omáček, polévek, mas  

Skladem
Bohužel, zboží již nemáme.

Tento produkt již nemáme k dispozici.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 3 551,10 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Jednodruhové koření, pro použití v potravinách.

Informace o produktu

Použití:

při úpravě skopového masa, do uzenin, karbanátků, omáček,  polévek, při domácích zabijačkách, majonéz, salátů, do bramborových jídel

Dávkování:
dle chuti
Chuť a vůně:
typická česneková
Využití v léčitelství:

je bohatý na vitamíny A, B a C, selen, vápník a jód. Snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, prospívá srdci a pročišťuje cévy, proti nadýmání, proti kornatění tepen, ničí parazity ve střevech a v kombinaci s medem se používá při nachlazení a chřipce.

Pěstování:

Česnek je jedno z nejrozšířenějších koření světa. Patří mezi vytrvalé rostliny z čeledi česnekovitých (Alliaceae). Používá se po celé Evropě, Asii a Americe pro své nezaměnitelné aroma. Pravděpodobný původ česneku je střední nebo západní Asie. Jako koření se využívá hlávka česneku (cibule složená z několika částí – stroužků)

Barva:
krémová
Baleno:
pytel
Hmotnost:
25 kg
Původ:
Čína

Recepty

Hrášková polévka

Hrachová polévka s krutony

Ingredience
Postup přípavy
Postup:
  • Rohlíky nakrájejte na kostičky. Ve vetší pánvi s nepřilnavým dnem rozpusťte dvě lžíce másla a rohlíky opečte. Chvíli předtím, než budou krásně zlaté, k nim přidejte pažitku a petrželku a promíchejte. Sejměte z ohně, přesypte do mističky a dejte stranou. Zbývající máslo rozpusťte v polévkovém hrnci a osmahněte na něm cibuli, přidejte nadrobno nakrájenou bramboru, zalijte vývarem a vařte, aby brambora změkla. Přidejte estragon a hrášek, tři minuty povařte a nakonec promixujte tyčovým mixérem. Osolte a opepřete, podávejte s krutony.
    TIP - Polévku můžete zjemnit dvěma lžícemi husté smetany. Když zaměníte hrášek za jeden celý pokrájený pórek (přidejte spolu s bramborou a povařte) a estragon za tymián, získáte skvělou pórkovou polévku.
Suroviny na polévku:
  • 3 rohlíky 1–2 dny staré
  • 3 až 4 lžíce másla
  • lžíce nasekané pažitky
  • lžíce nasekané petrželky
  • velká cibule, nasekaná na jemno
  • středně velká brambora
  • litr zeleninového vývaru
  • lžičky estragonu, jemně nasekaného
  • 400 g čerstvého hrášku (můžete případně použít i mražený)
  • sůl, pepř

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...