Vážení zákazníci, během nadcházejících svátků – v pátek 29. 3. a pondělí 1. 4. bude na naší prodejně ZAVŘENO. Přejeme vám krásné prožití Velikonoc a bohatou pomlázku.

Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Badyán mletý 20 g

Vhodný k dochucení kompotů, povidel a sladkého pečiva.

Skladem
50,00 Kč
44,64 Kč bez DPH
(250,00 Kč/100g)
Ihned k odeslání

Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 47,50 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Badyán je nepatrně sladké a výrazně lékořicové, používá se do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně.

Informace o produktu

Použití:

do perníků, ovocných kořeněných protlaků, do likérů, cukrovinek. kompotů, polévek, mas atd.

Dávkování:
dle chuti
Chuť a vůně:
příjemná kořeněná vůně a nasládlá chuť
Skladování:
v suchu bez přímého slunečního svitu a tepelného zdroje
Barva:
hnědá
Baleno:
sáček
Hmotnost:
20 g
Původ:
Vietnam

Recepty

Ingredience Postup přípavy …

Ingredience
Postup přípavy
Postup:

Kvásek: odlijeme si trošku vlažného mléka, přidáme trochu cukru rozdrobené droždí a necháme nabobtnat. Z mouky, cukru, změklého másla, zbylého mléka, soli, rozinek, sekaných ořechů, badyánu a předchystaného kvásku vypracujeme nelepivé těsto.
Kynutí a tvarování: Těsto necháme vykynout na teplém místě asi 30 minut. Po vykynutí ho vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme ho na tři stejné části, které vyformujeme do tvaru válečků.
Formování: z válečků upleteme cop.
Formování a pečení: Přendáme na vymazaný plech a necháme ještě chvíli kynout a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme při teplotě 180 ° C po dobu 25 minut.
Zdobení: ořechy vlašské 20 g, rozinky 20 g, cukr práškový 150 g, citronová šťáva 3 PL, voda 1 PL.
Ještě teplou vánočku polijeme citrónovou polevou, kterou si koupíme hotovou nebo si sami vyrobíme: prosátý moučkový cukr, citrónovou šťávu a horkou vodu utřeme do hladka. Posypeme hrubě sekanými ořechy a rozinkami.

Suroviny:
  • 500 g mouka polohrubá
  • 100 g cukr práškový   
  • 140 g máslo    
  • 30 g droždí čerstvé   
  • 250 ml mléka  
  • 1 g sůl
  • 2 g badyán mletý
  • 50 g rozinky   
  • 50 g ořechy vlašské

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...