Přejít na navigaci Přejít na obsah Přejít na podmenu

dováření klobás

Libor Jakubský
Mon 17.10.2016   11:38

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli je dobré po uzení klobásy ponořit do horké nebo studené lázně, klobásy nejsou napnuté ale trochu seschlé

Reagovat
    • Herold řeznické potřeby
      Mon 17.10.2016   16:45

      Dobrý den, jestli chcete mít klobásy částečně napnuté, tak je musíte po vyuzení vychladit v několika studených vodách, ale jestli máte klasické klobásové dílo, tak 100% napnutí stejně nedocílíte. Důvodem je příliš libové dílo, málo tučného, spojky, vody, dlouhé uzení a proto dochází k velkému úbytku na váze. Nevím také, jestli je to při domácí výrobě dobré řešení a to z důvodu trvanlivosti, kterou si vychlazením (namočením) klobás zkrátíte. S pozdravem, Herold řeznické potřeby

      Reagovat

      • Thu 8.12.2016   07:28

        zdravim ja klobasy vzdy dovarim voda 80stupnu cca. 20min a nemaji chybu. 

        Reagovat
    • Michal Vohánka
      Mon 9.1.2017   10:55

      Dobrý den, je to opravdu přílišným množstvím libového obsahu.Jinak udím 3 hodiny na 50-60st./ 3 hodiny na 60-80st. a 2-3 hodiny 80-90st.Základ dělám z hodně masového vepř. boku a prát dělám skopový nebo telecí. 5:1.

      Reagovat

      • Thu 20.4.2017   22:20

        to zní perfektně, dělám to podobně, ale tak přesně je ještě vychytané nemám - příští sobotu vyzkouším!! , ale zatím všichni omdlívali štěstím s mastnou hubou a výslužkou v alobalu. Blbé je jen že jsme skonstuovali malou udírnu a víc jak 14 kg klobás tam nenacpu :(

        Reagovat
        • Herold řeznické potřeby
          Fri 21.4.2017   11:17

          Dobrý den, věříme, že si i v malé udírně poradíte, ale doporučujeme stavět udírnu větší, nejlépe dřevěnou i s možností lehkého úniku kouře z důvodu netěsností i když nehodláte udit sto kilo. Ve větší udírně můžete více topit, do udírny jde více tepla a méně kouře, uzení je rychlejší a uzeniny nejsou černé, ale zlatavé barvy. S pozdravem, Herold řeznické potřeby s.r.o.

          Reagovat

Copyright © Herold řeznické potřeby s.r.o.

Prezentace spadá do kategorie Úspěšný web