Přejít na navigaci Přejít na obsah Přejít na podmenu

střeva na jitrnice


Thu 24.3.2016   10:58

zdravím, střeva na jitrnice (zašpejlovaná) jsou průhledná nebo jako za "starých dobrých" časů neprůhledná? Tím průhledná myslím taková ta tenčí, sedřená i z vnější vrstvy. děkuji

Reagovat

    • Thu 24.3.2016   15:12

      Ivane, konečně někdo na pokec. Neprůhledná střeva si musíš udělat sám, střevo seříznout, vymačkat a vypláchnout obsah, otočit a dřívkem otočenou vnitřní stranu očistit. Když není čas, nebo větší výroba, používám nová (vyšlemovaná) střeva a není s nimi problém. Je sice pravdou, že stará střeva (otočená) jsou lepší na opékání, protože je střevo silnější a jitrnice při smažení nepraská. Zdraví řezník Karel

      Reagovat

      • Sun 27.3.2016   18:15

        Zdravím, já to znám, ale vzhledem k tomu, že jsem ještě střeva nekupoval a chci dělat nějakou jitrničku, tak mne zajímá, jestli tato střeva jsou ta, která sháním a ne ty tenké, sedřené na klobásu, protože jsou opravdu lepší na opékání.

        Reagovat

        • Mon 28.3.2016   16:10

          Hotové nekoupíš, koupíš nevyčištěná na malých jatkách, které si musíš udělat. Karel

          Reagovat
          • Jana
            Mon 18.12.2017   09:55

            prosím a když ty střeva koupím tak je musím ještě vyprat a nebo je to již hotové,Děkuji Jana

            Reagovat
            • Herold řeznické potřeby
              Mon 18.12.2017   17:28

              Dobrý den, když koupíte vepřová tenká střeva u nás, nic prát nemusíte, střeva jsou vyšlemovaná (čistá). Někdo je před plněním ještě proplachuje, ale není to nutností. Když koupíte vepřová tlustá střeva na jatkách, které nemáme, vetšinou nejsou na 100% čistá a je nutné je vyčistit. Jestli řešíte praskání vepřových tenkých střev při opékání, doporučujeme střeva hovězí, které jsou pevnější jak na plnění, vaření a pečení. S pozdravem, Herold řeznické potřeby

              Reagovat
      • Lukáš
        Mon 11.3.2019   18:52

        Zdravím Karle, chci se zeptat, na jelítkový prejt se dají použít hovězí střeva otočená, šlemovaná, nebo mám použít vepřová z vlastního prasete jen otočená a vyčištěná. Pereme je normálně ve staré pračce ve vlažné vodě s trochou octa.Na jatkách mě  dělal řezník střeva  z mladých býků a jsou úplně čistá a průhledná. Díky za radu.

        Reagovat

Copyright © Herold řeznické potřeby s.r.o.

Prezentace spadá do kategorie Úspěšný web