Přejít na navigaci Přejít na obsah Přejít na podmenu

kuler


Fri 4.3.2016   08:39

jak správně používat kulér při uzení masa a klobás

Reagovat

    • Fri 4.3.2016   13:38

      Dobrý den Josef, na klobásy, používám kuler tak, že do něj namáčím přírodní střeva. Střeva opláchnu od soli a místo do studené vody, je namočím do kuleru. Před narážením je nechám odkápnout a dám do misky s vlažnou vodou na rozvlažení, nebo je propláchnu pod tekoucí vodou, naplním a vyudím. Někdy, když dělám klobásy a chci obarvit jen pár klobás, tak je před koncem uzení vyndám, namočím do kuleru, nechám okapat a vrátím zpět do udírny na osušení, tak na půl až hodinku, aby kuler zaschnul a nešpinil. To samé dělám s uzeným masem. Vyzkoušej a napiš jak to dopadlo, dík Karel

      Reagovat

      • Fri 4.3.2016   14:18

        já jsem namazal maso při uzení a bylo to jako od asfaltu.Asi se to musí nějak naředit.Ale jak? Josef.

        Reagovat

        • Mon 7.3.2016   09:08

          Já ho neředím, ředit se může s vodou, ale pak je zase problém, že tolik nebarví. Když mám masnější maso na povrchu, tak i neředěný moc nedrží, někdy musím maso (osušit) zbavit masnoty papírovými utěrkami. Karel

          Reagovat
    • Vašek
      Sun 24.4.2016   22:57

      Ahoj, do kuleru přidávám škrob, česnek, olej a vodu. Podle běžných norem ze 70-tých let např. na anglickou slaninu, nebo ostravské klobásy. Maso i uzeniny potírám štetcem před uzením a není žádný problém, např. s kryvostí nebo nepřilnutí na mastnějších kusech. Ahoj Vašek

      Reagovat
      • dan
        Fri 9.12.2016   15:03

        chlapi pokud chcete barvit kulerem a toužíte aby na mase zůstal namáčejte ho po vytažení z kotle těsně před vsázkou do udírny.Já kuler ředím vodou , aby to nedopadlo jako se to stalo Jožkovi. Hoj a hodně zdaru Dan

        Reagovat

Copyright © Herold řeznické potřeby s.r.o.

Prezentace spadá do kategorie Úspěšný web