Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Buchta na zabijačku

 Postup:
  • Z mouky, droždí, trochy soli a vody zaděláme a vymícháme tuhé těsto. Těsto necháme asi 1 hod vykynout. Vložíme a rozprostřeme na pekáč. Následně dáme do trouby péct na 180 °C po dobu 30 – 45 minut. Buchtu necháme v troubě zhnědnout. Upečenou buchtu poznáme jednoduchým trikem. Špejlí píchneme do buchty, pokud se špejle nelepí, buchta do jitrnic je upečená. Po upečení se buchta vyklopí z pekáče a nechá se zchladnout a vyschnout. Zabijačková buchta se připravuje 3 až 4 dny před samotnou zabíjačkou. Buchta musí vytvrdnout.
  • Buchta do jitrnic se v den zabijačky nakrájí na kousky a namáčí se ve vlažné vodě. Nakrájenou buchtu vložíme do nádoby s vlažnou vodou a zatěžkáme např. pokličkou. Poté se z buchty vymačká přebytečná voda a buchta se najemno rozdrobí. Potom se teprve přidává do směsí na jitrnice jiné zabijačkové speciality.
  • Zabijačková buchta se také používá do jelítek. Buchta do jelit se nakrájí na malé kostičky a namáčí se v krvi.
Suroviny na jednoho čuníka o váze kolem 200 kg:
  • 1,5 kg hladké mouky
  • 70 g (2x kostka) droždí (kvasnice)
  • malá lžička soli
  • voda
Zpět na výpis
arrow-up
Čekejte prosím...