Největší e-shop s potřebami pro řezníky a kuchaře v ČR a SK
-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Buchta na zabijačku
Postup:
- Z mouky, droždí, trochy soli a vody zaděláme a vymícháme tuhé těsto. Těsto necháme asi 1 hod vykynout. Vložíme a rozprostřeme na pekáč. Následně dáme do trouby péct na 180 °C po dobu 30 – 45 minut. Buchtu necháme v troubě zhnědnout. Upečenou buchtu poznáme jednoduchým trikem. Špejlí píchneme do buchty, pokud se špejle nelepí, buchta do jitrnic je upečená. Po upečení se buchta vyklopí z pekáče a nechá se zchladnout a vyschnout. Zabijačková buchta se připravuje 3 až 4 dny před samotnou zabíjačkou. Buchta musí vytvrdnout.
- Buchta do jitrnic se v den zabijačky nakrájí na kousky a namáčí se ve vlažné vodě. Nakrájenou buchtu vložíme do nádoby s vlažnou vodou a zatěžkáme např. pokličkou. Poté se z buchty vymačká přebytečná voda a buchta se najemno rozdrobí. Potom se teprve přidává do směsí na jitrnice jiné zabijačkové speciality.
- Zabijačková buchta se také používá do jelítek. Buchta do jelit se nakrájí na malé kostičky a namáčí se v krvi.
Suroviny na jednoho čuníka o váze kolem 200 kg:
- 1,5 kg hladké mouky
- 70 g (2x kostka) droždí (kvasnice)
- malá lžička soli
- voda