Vážení zákazníci, během nadcházejících svátků – v pátek 29. 3. a pondělí 1. 4. bude na naší prodejně ZAVŘENO. Přejeme vám krásné prožití Velikonoc a bohatou pomlázku.

Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Kroupy zabijačkové 500 g

Ječné kroupy velikosti 10 na výrobu masných výrobků a potravin.

Skladem
23,60 Kč
21,07 Kč bez DPH
(4,72 Kč/100g)
Ihned k odeslání

Zboží máme skladem a je připraveno k okamžité expedici.

sale
Registrujte se a získtejte 5 % SLEVU!
Cena pro registrované 22,42 Kč
question
Sleva pro členy Herold klubu
gift
+ Ke každé objednávce nad 1 000,00 Kč dárek * Dárek si vložíte do objednávky v košíku

Nakupujete u nás, protože

clock Rychlé a spolehlivé dodání
truck2 Doprava nad 5 000,00 Kč ZDARMA
house Více než 99% produktů ihned k dispozici
hand Dodáváme řezníkům a uzenářům v ČR a SK

Popis produktu

Zabijačkové ječné kroupy, na výrobu masných výrobků a pro použití v potravinách.

Informace o produktu

Použití:
na výrobu zabijačkových specialit, jako jsou jelita, černá polévka atd.
Alergeny:
lepek
Velikost:
10
Složení:

Ječmen potravinářský opracovaný

Skladování:
v suchu bez přímého slunečního svitu a tepelného zdroje
Baleno:
igelitový pevný sáček
Hmotnost:
500 g
Původ:
Česká republika

Recepty

Zabijačková jelita

Domácí zabijačková kroupová jelita

Ingredience
Postup přípavy
Postup:
  • Dobře vyprané kroupy uvaříme do měkka, propláchneme a necháme okapat. Druhý den je přelijeme procezenou krví, dobře promícháme a necháme ustát, aby dostatečně nasákly.
  • Uvařený vepřový bůček a laloky necháme vychladnout, bůček vykostíme a zbavíme chrupavek a pak společně s laloky nakrájíme a s plícemi umeleme. Do krví obarvených krup přidáme na kostičky nakrájený bůček, laloky mleté plíce, škvarky, osmaženou cibulku, osolíme, okořeníme  a dobře promícháme. Podle potřeby ještě dochutíme. Plníme - narážíme - do nakrájených střev, na jednom konci již zašpejlovaných hovězích střev, zašpejlujeme a vkládáme asi na 30 minut do 90 °C teplé vody. Vařená jelítka opláchneme ve studené vodě,  a rozložíme k vychladnutí.

Suroviny na cca 10 kg jelit:
  • 1,5 kg vepřového boku
  • 2,5 kg vepřových laloků
  • 2 kg vepřových plic
  • 0,7 kg škvarků
  • 2,5 kg vařených krup
  • 3 větší cibule
  • trocha škvařeného sádla
  • 1 litr krve vepřové
  • vepřové sádlo
Koření na 1 kg jelit:
Ostatní:

 

Naposledy jste prohlíželi

arrow-up
Čekejte prosím...